ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Primul avion israelian care va survola Omanul, a decolat duminica seară spre Bangkok

Primul zbor comercial al companiei El Al care va survola Arabia Saudită și Oman a decolat duminică seara de pe aeroportul Ben Gurion din Israel cu destinația Bangkok.

Zborul va dura aproximativ opt ore, față de 11 ore anterior, când avioanele israeliene nu aveau voie să zboare deasupra Omanului.
Într-o declarație emisă de El Al, se precizează că aeronava a primit permisiunea oficială din partea Autorității Aviatice din Oman de a survola spațiul aerian al țării. Aprobarea a fost primită după ce sultanatul a anunțat joi că va permite avioanelor tuturor companiilor aeriene – inclusiv celor israeliene – să zboare deasupra teritoriului său.
Zborul va fi operat de un Boeing 787 (Dreamliner).
În plus, zborurile spre India din Israel vor dura acum 5,5 ore în loc de 8 ore. Scurtarea duratei de zbor reduce semnificativ costurile în ceea ce privește orele de echipaj și cheltuielile cu combustibilul.
În acest stadiu, nu există încă o reducere a tarifelor aeriene, dar în viitorul apropiat acest lucru va fi examinat, iar călătorii ar putea vedea reduceri reale.
Directorul general al El Al, Dina Ben-Tal Ganassia, a declarat: “El Al este mândră să fie prima companie aeriană israeliană care survolează cerul Arabiei Saudite și al Omanului și să facă parte din istoria aviației statului Israel. Aș dori să mulțumesc încă o dată guvernului israelian pentru această realizare importantă, care ne va permite să oferim o experiență de zbor mai bună clienților noștri”.
Cu toate acestea, Omanul i-a promis președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, că nu va intra într-un proces de normalizare cu Israelul.
În schimb, Autoritatea Palestiniană a fost de acord să nu condamne aprobarea regatului pentru deschiderea spațiului său aerian. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d