ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Zi națională de protest împotriva reformei judiciare (VIDEO)

Israelienii care protestează împotriva reformei judiciare dorite de guvernul lui Benjamin Netanyahu au blocat miercuri dimineață autostrada dintre Tel Aviv și Ierusalim.

Cea mai mare parte a protestelor împotriva acestei măsuri ar trebui să aibă loc în aceste două orașe în cursul zilei, dar sunt prevăzute și alte manifestații în întreaga țară.
Imaginile postate pe rețelele de socializare arătau autostrada 1 blocată cu lanțuri și sârmă ghimpată, protestatarii respectându-și promisiunea de a-și intensifica metodele și de a „acționa direct” în încercarea de a provoca „o zi de perturbare”.

Multe trenuri sunt, de asemenea, blocate de protestatari, care împiedică accesul oamenilor la acestea.
„Israelul nu va fi o dictatură – milioanele de oameni care au ieșit în stradă în ultimele opt săptămâni au arătat clar acest lucru – și acum luăm măsuri directe”, au susținut organizatorii într-o declarație pe site-ul lor în limba ebraică.


„Vom perturba ordinea publică în fața unui guvern care încearcă să perturbe ordinea democratică. Zeci de mii de oameni vor participa la mitinguri în întreaga țară pentru a opri această lovitură de stat, care nu are un sprijin larg în rândul populației.”


Noul guvern Netanyahu a prezentat luna aceasta propuneri de schimbări, iar Knesset-ul (Parlamentul) a făcut primii pași pentru a legifera cu privire la limitele puterii Curții Supreme de a anula legi.
O altă schimbare propusă de coaliție i-ar da un cuvânt mai mult de spus în selecția judecătorilor. Unele dintre aceste proiecte de lege au trecut de prima lectură, dar mai trebuie să fie ratificate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: