ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Premierul israelian: „O țară suverană nu poate tolera anarhia”

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că „libertatea de manifestare nu este o licență pentru a transforma țara în anarhie”, într-o alocuțiune televizată, după violențele care au marcat mitingurile de la începutul zilei în întreaga țară pentru a protesta împotriva reformei justiției propuse de guvernul său.

„O țară suverană nu poate tolera anarhia. Violența și anarhia sunt liniile roșii ale protestului”, a declarat Netanyahu.
Mai devreme în cursul serii, deputatul opoziției Benny Gantz a făcut apel la dialog, avertizând că Israelul se îndreaptă spre un război civil.
Chiar înainte de discursul premierului, patru deputați din partidul Uniunii Naționale al lui Gantz și din partidul Likud al lui Netanyahu au emis o declarație comună în care au cerut tuturor părților să ajungă la un acord.
„Statul Israel se confruntă în prezent cu multe provocări complexe în ceea ce privește societatea, economia și statutul său internațional și se confruntă cu atacuri grave și provocări de securitate care sunt mai serioase ca niciodată”, au afirmat în declarație Danny Dannon și Yuli Edelstein din partea Likud și Gadi Eisenkot și Hili Tropper din partea partidului Uniunea Națională.
„Mai presus de toate acestea, controversa dificilă care sfâșie și divizează poporul cu privire la diferitele propuneri pentru sistemul judiciar israelian se profilează ca o umbră întunecată. Nu avem nicio îndoială că, deși diferențele sunt mari, trebuie să acționăm prin toate mijloacele pentru a ajunge la acorduri largi”, au adăugat cei patru parlamentari. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: