ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ANIMA TVISRAELMAGAZIN

Tel Aviv / Demonstrații: Soția premierului israelian evacuată de poliție dintr-un salon de coafură / Manifestanții: „Țara arde, iar Sara se tunde” / Bibi Netanyahu: ”Iubita mea soție, mă bucur că te-ai întors acasă în siguranță și nevătămată” (VIDEO)

Sara Netanyahu, soția premierului israelian, a rămas blocată miercuri seara într-un salon de coafură din Tel Aviv, în zona de lux Kikar Hamedina, în timp ce sute de protestatari împotriva guvernului s-au adunat în fața clădirii.

Poliția a fost chemată la fața locului pentru a ține manifestanții la distanță, iar Sara Netanyahu a fost nevoită să aștepte ore întregi pentru a fi scoasă.
Ieri, miercuri, protestatarii împotriva guvernului și a planurilor sale de a limita sistemul judiciar s-au adunat și au mărșăluit la Tel Aviv și în alte orașe din țară pe tot parcursul zilei și au reluat protestele pe timp de noapte în mai multe locuri, inclusiv la Tel Aviv, Ierusalim, Nahariya, Pardes Hanna-Karkur și Zichron Ya’akov.
La Tel Aviv, unde au avut loc rare ciocniri între protestatari și poliție în cursul zilei, manifestanții s-au grăbit să ajungă la Kikar Hamedina Plaza după ce au auzit că Sara Netanyahu se afla la un salon din zonă pentru a se tunde.
Comasați în fața salonului de coafură, manifestanții scandau: „Țara arde, iar Sara se tunde”.

Poliția a fost desfășurată rapid pentru a ține masele la distanță, în timp ce soția premierului s-a refugiat înăuntru. În cele din urmă, forțe mari de poliție au ajuns la fața locului și au evacuat-o pe Sara Netanyahu.


Incidentul a avut loc în timp ce premierul Benjamin Netanyahu a făcut o declarație către națiune, comparându-i pe protestatarii din Tel Aviv cu locuitorii din colonii care au jefuit un oraș palestinian la începutul săptămânii.
Chiar înainte de miezul nopții, premierul a postat pe Twitter o fotografie cu el îmbrățișându-și soția, scriind „Sarah, iubita mea soție, mă bucur că te-ai întors acasă în siguranță și nevătămată. Anarhia trebuie să se oprească – poate costa vieți.”.


Stylistul care a fost cu Sara Netanyahu în timpul incidentului a declarat pentru știrile Channel 12 că este în stare de șoc de ceea ce s-a întâmplat, dar a fost calmat de soția premierului.
„Nu am experimentat niciodată așa ceva”, a spus el.
Ministrul Justiției, Yariv Levin, a declarat într-un comunicat miercuri seară: „Asedierea soției premierului, doamna Sara Netanyahu, este o nebunie și fără precedent”.
În plus, liderul opoziției Yair Lapid și fostul ministru al Apărării, Benny Gantz, le-au cerut protestatarilor să permită soției lui Netanyahu să părăsească salonul.
Posturile de televiziune israeliene au transmis în direct în flux evacuarea soției lui Netanyahu din salon, în condiții de securitate grea, după ce poliția i-a îndepărtat cu forța pe demonstranți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: