ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Nouă manifestație împotriva reformei legislative / Peste 160.000 de protestatari în toată țara

După evenimentele din timpul „Zilei naționale de protest împotriva reformei judiciare” care a avut loc miercurea trecută, peste 160.000 de cetățeni israelieni manifestă în prezent (sâmbătă) în întreaga țară, aceasta fiind a noua săptămână consecutivă.

În centrul protestului – manifestația principală de pe strada Kaplan din Tel Aviv, unde s-au adunat deja zeci de mii de manifestanți.
La manifestația principală vor lua cuvântul fostul ministru Limor Livnat și profesorul Yuval Noah Harari. Demonstrația se va deschide cu o interpretare comună a cântecului „I have no other country” de către Gali Atari și Korin Alel.
Demonstrațiile din întreaga țară s-au extins în această săptămână și în alte centre, ajungând la un număr de aproximativ 95, inclusiv: Ierusalim, Beit Shemesh, Ashdod, Haifa, Beer Sheva, Efrat, Netanya, Kfar Saba, Herzliya și Bat Yam.
În această sâmbătă, un marș uriaș cu reprezentanți ai protestului, a plecat la ora 18.00 din Piața Dizengoff spre complexul de pe strada Kaplan.
Organizatorii au declarat: „Israelul nu va deveni o dictatură datorită sutelor de mii de oameni care ies în stradă săptămână de săptămână pentru a lupta pentru țară și pentru valorile Declarației de Independență. În fața incitării și minciunilor familiei Netanyahu, o întreagă națiune se va ridica într-o luptă hotărâtă pentru fundamentul comun al nostru, al valorilor Declarației de Independență și al democrației israeliene”.
În timpul zilei de miercuri, în timpul protestelor, cel puțin 11 protestatari au fost răniți și 39 au fost arestați.
În timpul demonstrației, ofițerul de poliție deputatul Meir Suissa a fost înregistrat aruncând o grenadă asupra unui grup de manifestanți, deci nu va participa la demonstrația din Kaplan din această săptămână. Ca urmare, a fost deschisă o anchetă la secția de poliție.
De asemenea, ieri, ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, a cerut comisarului Kobi Shabtai să îl convoace pe comandantul districtului Tel Aviv și să îi clarifice politica ministerului conform căreia nu sunt permise barajele rutiere.
Astăzi, organizatorii protestelor au că joia viitoare va avea loc o zi națională de protest împotriva reformei judiciare.
Peste 35.000 de persoane participă în această seară la o demonstrație la Centrul Horev din Haifa.
Ayala Prokcha, judecător pensionar al Curții Supreme, a declarat la demonstrație: „Vom lucra pentru a corecta, îmbunătăți și completa tot ceea ce trebuie cu adevărat corectat și vom apăra existența unei instanțe independente care să câștige încrederea publicului. Ei nu pot fi răniți”.
O demonstrație împotriva reformei legislative se desfășoară de-a lungul Autostrăzii 90 în partea de sud a Arava. Locuitorii din Kibbutz Arava au ieșit să demonstreze, în timp ce seara va avea loc o demonstrație și în orașul Eilat. Sure de persoane demonstrează, de asemenea, la intersecția Goma de lângă Kiryat Shmona.
Președintele Partidului Muncii, Merav Michaeli, a declarat: „Banda criminală a lui Netanyahu și compania încearcă să falsifice protestul și nu vor reuși. Netanyahu și acoliții săi încearcă să distrugă Curtea Supremă. Noi nu vom abandona această Curte Supremă. Vom continua să demonstrăm și să protestăm până când vom învinge.”
Este deja destul de clar pentru majoritatea demonstranților că, în ciuda demonstrațiilor și protestelor, legislația va continua ca de obicei și cu toată viteza, dar, în ciuda acestui fapt, ei continuă să vină.
Yordan, un locuitor în vârstă de 32 de ani din Rosh Ha’Ain, a venit pentru a treia oară consecutiv: „La început nu am crezut în demonstrații, eram sigur că guvernul își va veni în fire și va încerca măcar să înceapă negocierile sau măcar să îndulcească puțin legile draconice. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trecea, mi-am dat seama că nu numai că nu relaxau legile, dar pur și simplu le aplicau cu toată puterea, cu capul la zid. Trebuia să fac ceva, ca să nu spun mai târziu că nu am făcut nimic”, a declarat Yordan. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: