Uleiul pentru încoronarea regelui Carol al III-lea binecuvântat la Ierusalim

Sfânta Crismă, uleiul de ungere care va fi folosit la încoronarea regelui britanic Carol al III-lea în luna mai, a fost binecuvântat la Ierusalim, a anunțat Palatul Buckingham.

Patriarhul ortodox grec Theophilos al III-lea și arhiepiscopul anglican al Ierusalimului Hosam Naoum (foto) au binecuvântat crisma în cadrul unei “ceremonii speciale” la Biserica Sfântului Mormânt din Orașul Vechi al Ierusalimului, locul în care Iisus a fost răstignit, îngropat și înviat conform tradiției creștine, a precizat palatul într-un comunicat.
Cu acest ulei vor fi unși Carol al III-lea și soția sa, regina consort Camilla, la încoronarea lor la Westminster Abbey din Londra, pe 6 mai.
Uleiurile de la Muntele Măslinilor sunt amestecate cu uleiuri esențiale și binecuvântate la Ierusalim de către Patriarhul Ierusalimului, Preafericirea Sa Patriarhul Teofil al III-lea, pentru a deveni uleiul crismal, care va fi folosit la încoronarea Regelui Carol al III-lea.


Acesta a fost făcut din măslinele recoltate în două plantații de măslini de pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, la Mănăstirea Înălțării și la Biserica Sfânta Maria Magdalena, unde este înmormântată bunica lui Carol, Prințesa Alice a Greciei. Măslinele au fost presate în orașul palestinian Bethlehem din Cisiordania.
“Parfumat cu uleiuri esențiale”, acesta conține esențe de susan, trandafir, iasomie, scorțișoară și floare de portocal. Este alcătuit din aceleași ingrediente ca și uleiul folosit la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953 și se bazează pe o formulă folosită de sute de ani, a precizat palatul.
Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury și șef al Bisericii Anglicane, a declarat că uleiul “reflectă legătura personală a familiei lui Carol al III-lea cu Țara Sfântă”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: