Israel / Atac terorist: Rotem, Or și Michael au fost răniți în atacul din Tel Aviv/ Momentele de groază trăite de răniți / Șoferul care l-a condus pe terorist a fost arestat

Or Ascher (33) din Tel Aviv este tânărul care a fost rănit extrem de grav în atacul de aseară (joi) pe strada Dizengoff din Tel Aviv.

În timpul nopții, starea lui Ascher s-a stabilizat și starea lui este acum definită ca gravă.
Alături de el, au fost răniți și Rotem Mansano (35) din Ma’ale Adumim, care este internat în stare gravă, și un alt prieten, Michael Osdon (36), a cărui stare este descrisă ca fiind ușoară.


Între timp, polițiștii au spus că șoferul din Ramla, care este suspectat că a transportat rezidenți ilegali în Israel, s-a predat și a fost arestat, după ce a condus teroristul care a comis atacul de pe strada Dizengoff din Tel Aviv.
În plus, un locuitor din Kasaifa care este suspectat că ar fi implicat în transport a fost arestat.
Cei doi vor fi aduși astăzi în fața unui judecător la Tel Aviv.
Teroristul Mu’taz Khawaja (23 de ani) din satul palestinian Nelin a ajuns pe strada aglomerată după ora 20:30 seara și a deschis focul asupra persoanelor care se aflau în apropierea unui restaurant.


El a fost lichidat de un voluntar de poliție, un luptător în unitatea de poliție Gideon și un luptător și comandant de echipă din unitatea Magellan.
Teroristul a ispășit două pedepse într-o închisoare israeliană pentru deținere de arme și muniție și implicare într-un incident de atac armat.
Michael Osdon este unul dintre fondatorii start-up-ului israelian Bond (Bond Post Purchases), care a fost achiziționat cu 18 milioane de dolari de compania americană Reef.
Referitor la atac, el a declarat: ”Mergeam pe Dizengoff de la nord la sud, spre str. Ben Gurion. Eram în drum spre nunta unui prieten apropiat. Chiar la intersecție, unul dintre prietenii mei care era în stânga mea. a fost împușcat din spate. Atunci teroristul a trecut în direcția mea și m-a împușcat tot din spate. Mi-am mișcat capul și de aceea mi-a lovit obrazul și nu capul. Imediat el a mai tras un glonț în al treilea prieten. Din păcate, cei doi prieteni ai mei au căzut, iar eu am încercat să fug spre nord pentru a scăpa. Teroristul a continuat să alerge după mine, a mai tras un glonț și a ratat. Am continuat să fug spre nord și am intrat într-o cofetărie care era în dreapta. I-am rugat să cheme o ambulanță și incidentul a continuat aproximativ un minut și jumătate până la lichidarea teroristului. Din păcate, cei doi prieteni ai mei se află în prezent într-o situație care ne impune să ne rugăm pentru ei și să fim puternici. Nunta prietenului a continuat conform programului inițial și mă bucur de asta pentru că trebuie să continuăm în viață și nu trebuie să ne oprim”.
Ziv Shilon, un alt prieten al lui Osdon, a postat pe Facebook o conversație de la un grup WhatsApp în care Osdon scria: „Sunt rănit în drum spre Ichilov. M-au împușcat în față”. Prietenii, cărora le venea greu să creadă, au râs.
Starea lui Or Ascher și Rotem Mansano rămâne foarte îngrijorătoare. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: