Filip PanaitISRAELMAGAZIN

Netanyahu între profeție și război civil

Dr. Filip Panait

Autor: Dr. Filip Panait

– Netanyahu ori devine un leu care sfâșie, ori va fi sfâșiat de hiene! –

Protestele violente din Tel Aviv, de joi dimineață, blocarea aeroportului Ben Gurion, pentru a nu-i permite lui Netanyahu să plece în Italia și atentatul terorist de joi seara din Tel Aviv, ne demonstrează că viața în Israel are alt ritm în ultimul timp, și are toate șansele să-i ducă pe evrei direct în mijlocul profețiilor.

Agitația agresivă din ultimul timp, care a aprins tot Israelul ca o torță, seamănă foarte mult cu agitația dinaintea dărâmării Templului din Ierusalim. Diferența o face apropierea de vremurile profetice ale sfârșitului, despre care puțini oameni știu detalii semnificative.
În Ierusalimul anilor ’60, ai primului secol, au început tot felul de revolte, ce au dus la război civil și apoi la război cu romanii, care s-a sfârșit cu distrugerea Templului și dispariția statului evreu. Demonii neînțelegerii au pus stăpânire pe întreaga țară și oamenii s-au omorât între ei, până au ajuns robi în mâna romanilor.
Astăzi lucrurile nu sunt chiar departe de acele vremuri, demonii războiului civil caută o portiță de intrare în societatea israeliană, ca să producă haos, iar lucrurile bune, scrise în profeții despre aceste zile, să nu se împlinească.
În aceste condiții, Netanyahu are doar două direcții de acțiune: fie intră în acest iureș periculos al nemulțumirilor, fie declanșează un alt tip de răspuns, care va împinge Israelul în mijlocul profețiilor escatologice.
Alte căi nu există pentru ceea ce se întâmplă pe scena politică din Israel.
Încercarea de mediere din partea președintelui țării nu a dat rezultate, furia populară fiind atât de mare, încât nu are nicio limită.
Intrarea în zona de acțiune a profețiilor escatologice face din Israel un punct de reper pentru analizele viitoare.
Netanyahu este obligat de împrejurări să facă lucruri mari, pentru că amenințarea internă, dar mai ales amenințarea iraniană, este enormă.
În vremuri mai liniștite s-ar fi încercat avarierea instalațiilor nucleare iraniene prin mâna forțelor speciale, dar acum lucrurile sunt la limita imposibilului.
Dacă revoltele interne continua, stabilitatea guvernului israelian poate fi pusă la încercare, iar fereastra de oportunitate pentru un atac asupra Iranului s-ar îngusta foarte mult.
Prin urmare, Israelul va trebui să ia o decizie rapidă în privința unui conflict deschis cu regimul ayatollahilor.
Dar, în aceste condiții, tot ce înseamnă profeții escatologice se pun în mișcare, fie că vor, fie că nu vor unii.

Ieremia 49:38
,,Îmi voi așeza scaunul de domnie în Elam și-i voi nimici împăratul și căpeteniile’, zice Domnul.”

Ca din întâmplare, tot în această perioadă parcă au turbat toți palestinienii, afiliați unor grupuri radicale, și au pus la cale tot felul de atentate teroriste pe întreg teritoriul țării.
În spatele cortinei se petrec tot felul de lucruri ciudate, dar suntem și noi acolo, ca să vă spunem ce urmează.
Rămâneți aproape, ca să știți în ce lume trăiți! (Dr. Filip Panait , Anima News)

Lasă un răspuns

%d