ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Președintele israelian: Revizuirea sistemului judiciar „trebuie abandonată acum și pentru totdeauna” / ”Nu pot să privesc cum națiunea mea este sfâșiată în fața ochilor mei”

Președintele israelian Isaac Herzog (foto) a lansat un apel emoționant opoziție și coaliției, cerându-le să se unească și să convină asupra unui acord de compromis privind revizuirea sistemului judiciar, înainte ca națiunea să fie sfâșiată.

„Nu voi renunța – voi plăti orice preț pentru a găsi o soluție”, a declarat Herzog într-un discurs la o oră de maximă audiență, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu se află la Roma.
Președintele spune că s-a întâlnit în ultimele 10 săptămâni „chiar și cu cei care nu sunt de acord cu mine, chiar și cu cei care nu vor să recunoască (că s-au întâlnit cu mine), chiar și cu cei cărora le este frică să își asume responsabilitatea”.
Actuala legislație care trece prin Knesset „trebuie abandonată acum și pentru totdeauna”, a spus el.
Aceste proiecte de lege sunt „greșite, opresive și pun în pericol fundamentele noastre democratice. Ele trebuie să fie înlocuite imediat cu un plan diferit, convenit. Nu pot să privesc cum națiunea mea este sfâșiată în fața ochilor mei. Ceea ce se întâmplă este o tragedie”, a spus el.
„Am reușit să reduc considerabil diferențele” dintre cele două părți, spune el. „Există un acord asupra majorității problemelor – nu totul, dar marea majoritate”.
Președintele spune că până acum s-a ajuns la un acord suficient „pentru a renunța la această legislație actuală” și a lucra la un compromis convenit.
Herzog spune că legislatorii opoziției și ai coaliției trebuie să își lase imediat orgoliile deoparte și să lucreze împreună.
„Dacă alegeți să continuați pe calea pe care ați urmat-o până acum, haosul se va abate asupra voastră. Istoria vă va judeca. Asumați-vă responsabilitatea acum”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: