ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Tel Aviv: Trei persoane rănite prin împușcare într-un atac armat terorist / Acțiuni speciale pentru donarea de sânge / Casa teroristului va fi demolată / În pofida atentatului, premierul Netanyahu continuă vizita în Italia (VIDEO)

Joi seara, în Tel Aviv, trei israelieni au fost răniți foarte grav, grav și moderat într-un atac terorist armat, lângă o cafenea de pe strada Dizengoff, colț cu strada Ben Gurion. Teroristul a fost lichidat.

Potrivit serviciului de salvare Magen David Adom, victimele au fost transportate la spitalul Ichilov din oraș.
„Am evacuat trei răniți prin împușcare, unul în stare critică, un rănit grav și un rănit ușor”, a declarat Eli Bin, directorul Magen David Adom.
Oficiali de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv au declarat că cinci persoane au fost aduse la unitate după împușcături.
Dr. Oren Goren, șeful sălii de operații a spitalului, a declarat că o victimă adusă la spital în stare critică a fost stabilizată de medicii de la departamentul de traume și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
Un al doilea bărbat grav rănit în atac a fost, de asemenea, supus unei intervenții chirurgicale.
O a treia victimă a fost rănită ușor, iar alte două sunt tratate pentru șoc, a adăugat Goren.
Imaginile care circulă pe rețelele de socializare l-ar fi arătat pe terorist în timpul împușcăturilor.


Teroristul este Mutez al-Khawaja, membru Hamas, în vârstă de 23 de ani, din satul Nelin, la vest de Ramallah. El este fiul șeicului Salah Al-Khawaja, liderul Hamas în satul Nelin, și a ispășit anterior o pedeapsă cu închisoarea de un an și trei luni pentru infracțiuni legate de arme.


Imediat după atentat, arabii din Nelin (satul teroristului) s-au adunat în fața casei acestuia și au cântat în cinstea lui.

Ministrul israelian Apărării, Yoav Galant, a ordonat să se ia măsuri imediate pentru a-i demola locuința.
David Friedman, un cetățean înarmat care se afla în această seară la Tel Aviv, a declarat că a fost una dintre persoanele care l-au „neutralizat” pe terorist.


„Nu m-am gândit de două ori, am început să alerg spre terorist” când am auzit împușcături, a declarat Friedman pentru postul public de televiziune Kan într-un interviu în direct, adăugând că a tras trei focuri de armă asupra atacatorului.
Friedman a declarat că locuiește în Petah Tikvah și că este voluntar la departamentul de poliție al orașului și că venise la Tel Aviv pentru a-și lua fiica pentru o petrecere de ziua sa.
Poliția a declarat mai devreme în această seară că doi polițiști au fost cei care l-au împușcat pe bărbatul înarmat după ce acesta a încercat să fugă de la locul faptei.
După atac, primarul din Tel Aviv, Ron Huldai, a cerut protestatarilor antiguvernamentali din oraș să elibereze străzile pentru a permite poliției să securizeze zona.
„Îl felicit pe ofițerul de poliție care, într-un act de curaj, l-a eliminat pe teroristul odios și a salvat multe vieți”, a declarat ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, într-o declarație emisă de biroul său.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat într-o vizită oficială la Roma, a fost informat de atentat când a primit o notă în timp ce vizita o sinagogă din Roma.

El a urat „însănătoșire grabnică răniților” într-o scurtă alocuțiune televizată.
„Prim-ministrul Netanyahu a finalizat o evaluare a situației de securitate în care au fost luate decizii cu privire la o serie de acțiuni, prima dintre acestea fiind întărirea forțelor în teren. Prim-ministrul Netanyahu se va întâlni mâine la prânz pentru o întâlnire politică importantă cu premierul italian Giorgia Maloney. Datorită programului și importanței întâlnirii politice stabilite de guvernul italian, programul va continua așa cum a fost programat”, se arată într-un comunicat al biroului său. comunicat”.
Aparent, a fost examinată posibilitatea ca întâlnirea de astăzi, vineri, să aibă loc mai devreme, pentru ca premierul și soția sa aibă timp să se întoarcă și să aterizeze în Israel înainte de Shabat, însă italienii nu au putut schimba data întâlnirii cu prim-ministrul italian.
În urma atacului terorist din Tel Aviv, organizația Magen David Adom a cerut publicului să vină să doneze sânge. Organizația va organiza astăzi, vineri, o acțiune specială de donații de sânge la Centrul Dizengoff din Tel Aviv, între orele 09:30 și 14:00. Acțiuni similare vor avea loc în 20 de centre suplimentare din țară.
Un atac terorist palestinian din aprilie 2022, a ucis trei persoane pe această stradă populară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: