ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Premierul israelian a făcut o vizită secretă la peșterile funerare evreiești din Italia, încă nedezvăluite

În timpul vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută în Italia, premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizitat una dintre cele cinci peșteri funerare evreiești care au fost construite conform unor studii efectuate în urmă cu 2.000-1.500 de ani.

Aceste peșteri necunoscute se remarcă drept una dintre cele mai spectaculoase descoperiri evreiești din Roma, iar mii de evrei au fost îngropați acolo.
Vizita lui Netanyahu a avut loc în secret cu puțin timp înainte de Shabbat.
Existența acestor cinci peșteri funerare a fost cunoscută de-a lungul istoriei, dar abia în ultimii ani savanții și rabinii au început să manifeste un interes reînnoit față de aceste peșteri, pentru a le conserva și a le oferi celor decedați respectul pe care îl merită conform Halacha.
Peștera în care lucrările de conservare sunt cele mai avansate se află în parcul din Villa Torlonia.
Amir Jaleh, un expert israelian în conservarea antichităților, a declarat că „este un complex funerar uriaș, cu o lungime cumulată de 1,2 km. Aproximativ 3.800 de persoane au fost îngropate acolo. Toate scheletele erau la locul lor și din punct de vedere istoric și al conservării era important să le lăsăm la locul lor. De-a lungul anilor, mormintele lor au fost profanate, inclusiv cazuri grave de schelete și un craniu pe jos. Planul nostru a fost să avem grijă de înmormântare și de sit într-un mod profesionist din punct de vedere al conservării, arheologiei, arhitecturii și ingineriei și, de asemenea, să respectăm legile referitoare la morți, în ceea ce privește onorarea morților. Ni s-a cerut și încă ni se cere să acționăm în fața autorităților din Italia și le-am spus colegilor noștri locali că aceștia sunt bunicii noștri. Au fost foarte mișcați de acest lucru”.
El a mai spus: „A existat o mare emoție din partea premierului, a echipei sale și a Sarei Netanyahu, care a descifrat ea însăși descoperirile.
Netanyahu a spus: „Acest lucru este complet evreiesc. Uneori, în cadrul întâlnirilor din Italia, avem nevoie de o figură diplomatică recunoscută și influentă în lume pentru a ne ajuta să continuăm această muncă de salvare, astfel încât să putem păstra peșteri suplimentare în Roma și în întreaga Italie pentru generațiile viitoare.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: