ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Orașele independente au suspendat activitatea comitetelor de urbanism și construcție

Forumul celor 15 (orașele independente din Israel) a suspendat activitățile comitetelor locale de planificare și construcție începând de astăzi (duminică).

Plenul Forumului a anunțat săptămâna trecută închiderea, până când guvernul va elimina din Legea aranjamentelor capitolele naționalizării impozitelor pe proprietate, a infrastructurilor naționale și a planificării și construcției.
Suspendarea activităților este de așteptat să aibă loc până la o notificare ulterioară. Potrivit anunțului organizației, acestea sunt serviciile care vor fi dezactivate:

* Nu vor exista întâlniri cu dezvoltatori, contractori, oficiali guvernamentali, Autoritatea Funciară Israel și așa mai departe.
* Întâlnirile care au fost deja programate vor fi înghețate sau anulate.
* Nu va exista nici un răspuns telefonic sau prin e-mail și nici o recepție publică.
* Toate comitetele locale de planificare și construcție își vor închide activitățile (inclusiv anularea tuturor reuniunilor viitoare planificate ale comitetelor locale).
* Toate departamentele de planificare ale municipalităților și inginerilor orașului, inclusiv departamentele de licențiere ale municipalității și inginerii orașului, vor fi închise.
* Nu se vor elibera sau nu se vor acorda autorizații de construire, autorizații de începere a lucrărilor, autorizații de înscriere în Cartea Funciară etc.
* Nu vor fi furnizate informații de planificare în cererile de informații și nu se vor da autorizații, documente, scrisori etc.

Forumul amenință că, pe măsură ce guvernul continuă să promoveze aceste capitole, lupta se va intensifica, inclusiv închiderea sistemului de învățământ din orașe.
“Legea aranjamentelor pe care guvernul o promovează în prezent este prădătoare și fără precedent”, au spus primarii.
“Aceasta va submina grav puterile și abilitățile administrației locale de a-și îndeplini funcțiile, de a gestiona orașele Israelului și de a oferi servicii cetățenilor și rezidenților.”
Forumul celor 15 orașe reunește de fapt 17 orașe independente, ceea ce înseamnă că acestea nu primesc granturi de la guvern, cum ar fi “granturi de echilibru” sau “granturi pentru dezvoltare”.
Șeful forumului este primarul din Tel Aviv, Ron Huldai.
Orașele sale membre sunt Tel Aviv-Jaffa, Petah Tikva, Rishon Le Zion, Raanana, Netanya, Rehovot, Kfar Saba, Ramat Gan, Givatayim, Holon, Herzliya, Ramat Hasharon, Ashdod, Beer Sheva, Ashkelon, Haifa și Hadera. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d