ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Jihadul Islamic acuză Israelul de uciderea unuia dintre liderii săi la Damasc

Ramura armată a Jihadului Islamic a anunțat duminică că Ali Ramzi Al-Soud (foto), 31 de ani, unul dintre comandanții săi în Siria, a fost ucis de asasini la Damasc, într-o „acțiune care poartă amprentele sioniste”. El a fost ucis într-un schimb de focuri.

Șeful Centrului de monitorizare sirian, Rami Abd al-Rahman, s-a referit la acest asasinat într-o conversație cu canalul saudit al-Hadth, afirmând: „Nu este prima operațiune care vizează eliminarea unor membri de rang înalt ai organizației Jihadul Islamic sau a unor membri ai milițiilor pro-iraniene din Siria”.
Surse palestiniene au declarat pentru canalul libanez al-Mayadeen că ancheta privind asasinarea șefului aripii armate a organizației este în curs de desfășurare și că mai multe părți sunt implicate în anchetă.
Sursele au declarat că acesta avea o experiență vastă în producția de rachete și era „unul dintre cei mai importanți ingineri ai organizației în acest domeniu”.
Ultimul atac israelian de luna trecută din Damasc a vizat un complex în care experți iranieni lucrau pentru a promova programe de dezvoltare de drone sau rachete, a relatat agenția de știri Reuters, citând diverse surse. Un inginer sirian și un oficial iranian au fost uciși.
Noaptea trecută, o rachetă a fost lansată din Gaza spre Israel, autoritățile temându-se de o escaladare a tensiunilor înainte de Ramadan, care începe miercuri.
Israelul nu a răspuns încă la tirul de rachetă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: