ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Sharm el-Sheikh: Summit israeliano-palestinian pe probleme de securitate

Astăzi, duminică, la Sharm El-Sheikh, Egipt, au început discuții în cadrul unui summit la  la care participă reprezentanți ai Israelului, Autorității Palestiniene, Statelor Unite, Iordaniei și Egiptului.

Întâlnirea este o continuare a summitului de luna trecută de la Aqaba, Iordania, care a avut ca scop găsirea unui teren comun pentru a menține calmul în regiune, în contextul în care săptămâna aceasta începe luna sfântă a Ramadanului, o perioadă în care sunt frecvente ciocnirile între forțele de securitate israeliene și revoltele palestiniene.
Hamas a condamnat participarea Autorității Palestiniene la summit și a cerut, într-o declarație, să se pună capăt oricărui tip de coordonare în materie de securitate cu Israelul.
La Aqaba, israelienii și palestinienii se angajaseră să „prevină noi violențe” și au subliniat că „punerea în aplicare va fi crucială”.
Înalți oficiali iordanieni, egipteni, israelieni, palestinieni și americani au „reafirmat apoi necesitatea de a se angaja în dezescaladarea situației pe teren și de a preveni noi violențe”.
Întâlnirea este prima de acest fel din ultimii ani între palestinieni și israelieni, cu participare regională și internațională, pentru a discuta situația din Cisiordania.
Discuțiile au loc pe fondul temerilor legate de o izbucnire a violențelor pe măsură ce conflictul israeliano-palestinian se intensifică. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: