ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Nasrallah: „Hezbollah va răspunde dacă Israelul va începe un război din cauza operațiunii de la Megiddo”

Liderul grupării teroriste libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah (foto), a avertizat Israelul că miliția șiită este pregătită să se confrunte cu trupele israeliene dacă Forțele de Apărare ale Israelului lansează un război ca răspuns la atacul comis de un terorist din Liban la intersecția Megiddo săptămâna trecută.

„Inamicul trebuie să caute de unde a venit persoana care a efectuat operațiunea de la Megiddo și nu dorim să comentăm ce s-a întâmplat. Tăcerea noastră face parte din desfășurarea bătăliei și, de asemenea, face parte din campania noastră politică. Dacă Israelul începe un război împotriva Libanului pentru ceea ce s-a întâmplat, ar putea duce la o bătălie în întreaga regiune, iar noi vom răspunde la orice atac împotriva noastră”, a declarat Nasrallah într-un comunicat.
Săptămâna trecută, armata israeliană a anunțat că a lichidat în nordul Israelului, un terorist care purta o centură explozivă, invocând o posibilă implicare a Hezbollah.
Teroristul era suspectat că s-a infiltrat în Israel din Liban.
Teroristul a fost lichidat la unul dintre punctele de control instituite de forțele de ordine în nordul Israelului, după ce un dispozitiv a explodat în zona intersecției Megiddo (la aproximativ 35 km sud-est de orașul israelian Haifa). Armata israeliană suspectează că acesta este de asemenea responsabil de explozia care a rănit grav un civil israelian.
„El ar fi putut folosi centura explozivă în primul atac, dar a decis să nu o facă. Presupunem că avea de gând să comită un alt atac terorist, dar nu știm cum (…) Poate că a vrut să comită un alt atac terorist și apoi să se sinucidă”, a declarat armata în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit armatei, bărbatul cu centura cu explozibil a cerut unui șofer să îl ducă cu mașina sa în nordul teritoriului, înainte de a fi lichidat la punctul de control. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d