ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Parlamentul iordanian recomandă expulzarea ambasadorului israelian

Parlamentul iordanian a recomandat miercuri guvernului să-l expulzeze pe ambasadorul israelian din țară din cauza recentelor declarații controversate ale ministrului israelian de Finanțe, Betsalel Smotrich, care a afirmat la începutul săptămânii că nu există un popor palestinian.

„Nu există palestinieni, pentru că nu există un popor palestinian”, a declarat ministrul israelian de Finanțe Betsalel Smotrich, în timpul unei vizite private la Paris, potrivit unei înregistrări video distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare.
Ministrul israelian se afla apoi lângă o hartă a ceea ce naționaliștii numesc „Marele Israel”, care includea teritoriul Iordaniei, ceea ce a înfuriat Ammanul. Condamnând remarcile, Ministerul iordanian de Externe a avertizat că „utilizarea unei astfel de hărți” ar putea fi o încălcare a tratatului de pace israeliano-iordanian din 1994.
Ambasadorul israelian în Iordania a fost apoi convocat de autorități, care i-au înmânat o „scrisoare de protest formulată cu fermitate” care va fi transmisă guvernului său, a precizat ministerul iordanian.
Ministerul israelian de Externe a afirmat „angajamentul Israelului față de acordul de pace” cu Amman, asigurând că „poziția statului Israel, care recunoaște integritatea teritorială a Regatului Hașemit, nu s-a schimbat”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d