ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Varșovia anunță revenirea ambasadorului la Tel Aviv, punând capăt unei crize de doi ani

Ministrul israelian de Externe Eli Cohen și omologul său polonez Zbigniew Rao (foto) au anunțat miercuri întoarcerea ambasadorului polonez în Israel și sfârșitul crizei politice dintre cele două țări.

Șeful diplomației israeliene a salutat, de asemenea, decizia de a permite din nou delegațiilor tinerilor israelieni să vină în Polonia, după o pauză de aproape doi ani, ceea ce va „consolida relațiile dintre cele două țări”.
Cei doi foști aliați se află în conflict diplomatic din iulie 2021, când parlamentul polonez a adoptat o lege care interzice orice restituire viitoare către moștenitorii proprietăților confiscate de naziști în timpul Holocaustului.
Israelul și-a rechemat atunci trimisul la Varșovia pentru consultări.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia guvernului polonez, afirmând că aceasta marchează „un pas pozitiv în relațiile (diplomatice)”.
„Sunt sigur că va duce la o cooperare și mai strânsă între cele două țări ale noastre. Aștept cu nerăbdare continuarea dialogului și consolidarea relațiilor noastre”, a adăugat el.
La rândul său, Eli Cohen a declarat că Israelul „deschide o nouă pagină în relațiile sale cu Polonia. „Întoarcerea ambasadorului polonez în Israel și întoarcerea delegațiilor de tineri în Polonia sunt pași importanți în consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Polonia este un factor foarte important în Europa de astăzi și, împreună cu ea, vom continua să avansăm în chestiuni de importanță politică, cum ar fi cele mai eficiente modalități de a face față amenințării iraniene, ale cărei metastaze teroriste sunt deja evidente în Europa.”
„Sunt convins că Israelul și Polonia împărtășesc nu doar o istorie bogată, ci și un viitor comun și că este responsabilitatea noastră să îl construim împreună”, a adăugat el.
Eli Cohen a efectuat miercuri o vizită diplomatică în Polonia, în cursul căreia s-a întâlnit cu lideri ai comunității evreiești din această țară și a vizitat Muzeul Holocaustului din Varșovia. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: