ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Un spion sirian capturat de Israel dezvăluie metodele Hezbollah (VIDEO)

Un cetățean sirian arestat de forțele de securitate israeliene și acuzat de spionaj pentru Hezbollah a dezvăluit în timpul interogatoriului său metodele de spionaj ale grupării teroriste la frontiera de nord a Israelului.

Ghaith Abdullah, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat în ianuarie după ce a intrat pe teritoriul israelian. El este acuzat de apartenență la un grup terorist, spionaj și furnizarea de asistență și resurse pentru organizații teroriste străine.

În timpul interogatoriului său, Ghaith Abdullah a dezvăluit, de asemenea, beneficiile și salariul care i-au fost oferite în schimbul serviciilor sale. Potrivit actului de acuzare, Abdullah, care locuiește pe partea siriană a Podișului Golan, a fost recrutat de un agent Hezbollah la sfârșitul anului 2019 pentru a monitoriza manevrele armatei israeliene (Țahal) de-a lungul frontierei siriene, a colecta informații clasificate și a le transmite agenților Hezbollah.
Aproximativ o lună mai târziu, el a primit o cameră de filmat și a început să fotografieze și să filmeze forțele israeliene.
La fiecare întâlnire cu superiorul său Abu Ali, Abdullah a predat cardul de memorie plin, iar operatorul i-a dat un card de memorie nou, gol, pentru ca el să poată continua să documenteze manevrele Țahal.
Opt luni mai târziu, suspectul a aflat că bărbatul cu care era în contact era un agent Hezbollah, dar a continuat să spioneze armata israeliană.
“Pentru prima dată, am investigat un om din Hezbollah care a spionat timp de mai mulți ani forțele de apărare israeliene și a dezvăluit metodele Hezbollah pe Podișul Golan”, a declarat sergentul-major Khaled Zein al-Din. “L-am interogat pe suspect de șase ori. Este un musulman necăsătorit care locuiește în satul Al-Asbah, lângă Quneitra, care s-a logodit și plănuia să se căsătorească.
“Cumnatul său, un agent Hezbollah de rang foarte înalt, i-a propus să lucreze cu el și l-a pus în contact cu superiorul său. I-au oferit un salariu lunar și un permis de acces liber la toate punctele de control ale Hezbollah”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d