ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Benjamin Netanyahu anunță suspendarea până la vară a proiectului de reformă judiciară

Într-un discurs susținut luni seară, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat înghețarea adoptării reformei judiciare până în vara anului viitor, cu scopul de a ajunge la un compromis.

„Nu sunt pregătit să rup în bucăți poporul israelian”, a declarat Benjamin Netanyahu, al cărui discurs era așteptat cu atât mai mult cu cât țara se confruntă cu o criză socială și politică fără precedent în țară.
„Am făcut apel la dialog de mai multe ori în ultimele luni și mă angajez să găsesc o soluție. Nu avem dreptul să ne luptăm între frați. Ne aflăm într-o criză care amenință unitatea fundamentală a țării noastre. Ieri am citit scrisoarea lui Benny Gantz care face apel la dialog și astăzi îi întind mâna. Vreau să dau o șansă unor negocieri reale și, prin urmare, am decis să suspend a doua și a treia lectură a proiectului de lege până în această vară”.
Afirmând că majoritatea israelienilor au înțeles necesitatea unei reforme judiciare, premierul a subliniat că va continua pe calea „pentru care a fost ales”, căutând în același timp un consens.
În cele din urmă, el a declarat că este mândru și emoționat să vadă israelienii ieșind spontan în stradă pentru a-și afirma convingerile.
Suspendarea proiectului de reformă până în vară fusese anunțată anterior de liderul partidului Forța Evreiască și ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir.
În timp ce acesta din urmă a amenințat că va da jos guvernul dacă Benjamin Netanyahu renunță la reformă, cei doi bărbați au ajuns la un acord în cursul zilei, stipulând că, dacă nu se va găsi un compromis asupra proiectului de lege până în vară, acesta va fi adoptat unilateral. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d