Australia: Statul Victoria vrea să interzică salutul nazist

După ce a devenit primul stat australian care a interzis svastica, Victoria își propune acum să interzică salutul nazist.

Anunțul a fost făcut după un miting neonazist din 18 martie împotriva drepturilor transsexualilor, în cadrul căruia aproximativ 30 de activiști îmbrăcați în negru au executat salutul hitlerist, provocând ciocniri cu contramanifestanții.
Mitingurile neonaziste sunt un fenomen în creștere în această țară. Doi ofițeri de poliție și un civil au fost uciși în decembrie anul trecut, în Queensland, de către membrii unui grup de supremație albă numit Sovereign Citizens. A fost un caz care a zguduit profund țara.
„Este clar că acest simbol este folosit pentru a incita la ură împotriva unui tip de persoană, a unui tip de grup minoritar”, a declarat procurorul statului Victorian, al cărui guvern a interzis deja afișarea publică a svasticii în iunie anul trecut. Această decizie a fost luată în urma unei serii de incidente antisemite.
Noua lege prevede o pedeapsă de până la 12 luni de închisoare și o amendă de 15.000 de dolari pentru contravenienți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: