ISRAELMAGAZIN

Ierusalim: Parlamentul israelian a aprobat o lege care extinde autoritatea ofițerilor de poliție de a percheziționa locuințele suspecte

Plenul Knessetului (Parlamentul) a aprobat în a doua și a treia lectură legea propusă care ar extinde dreptul polițiștilor de a percheziționa o locuință sau o clădire fără o hotărâre judecătorească, în cazul în care există suspiciunea că există arme ilegale la fața locului.

Legea, care a fost promovată sub presiunea ministrului Securității naționale, Itamar Ben-Gvir, și prezentată de deputatul Yitzhak Kreuzer din partidul său, va face posibilă, de asemenea, confiscarea imaginilor de pe camerele de supraveghere fără mandat.
Scopul legii este de a acționa pentru reducerea numărului de arme ilegale folosite de organizațiile criminale sau cele care există în sectorul arab. Percheziția fără mandat va fi posibilă numai după obținerea permisului unui ofițer de poliție cu gradul de inspector sau mai mare. Unii membri ai opoziției au susținut proiectul de lege, deși au recunoscut că există „instrumente foarte serioase” pentru a lupta împotriva armelor ilegale, dar totuși proiectul de lege a fost aprobat ca măsură temporară pentru o perioadă de doar un an. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d