ISRAELMAGAZIN

Israel: Deputata Meirav Cohen solicită desemnarea organizațiilor israeliene ”La Familia” și ”Lehava” drept organizații teroriste

Israelul trebuie să eticheteze organizațiile de extremă dreapta “La Familia” și “Lehava” drept teroriste, a declarat Meirav Cohen (foto), deputata partidului de centru Yesh Atid, într-o scrisoare adresată ministrului Apărării, Yoav Galant.

“Am asistat la violențe comise de membri ai acestor organizații”, a declarat Cohen într-un mesaj pe Twitter. Într-o nouă noapte de proteste împotriva reformei judiciare, membri ai acestor organizații au venit să se confrunte cu manifestanți antireformă la Ierusalim, provocând tulburări.
“Fiecare zi în care aceste organizații funcționează liber reprezintă un adevărat pericol pentru securitatea publică”, a continuat ea.
În ultimele 12 săptămâni, Israelul s-a confruntat cu o criză fără precedent, în timp ce guvernul încearcă să adopte o reformă judiciară controversată.
Presiunea străzii, protestele în masă și o paralizie economică de amploare, l-au descurajat în cele din urmă pe primul ministru Netanyahu să meargă mai departe cu acest plan.
El a anunțat luni seară înghețarea reformei până în această vară, pentru a se putea găsi un compromis.
Cu toate acestea, manifestanții intenționează să continue mișcarea de protest, spunând că nu au încredere în guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d