ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israelul și Azerbaidjanul se angajează să acționeze pentru a împiedica un Iran nuclear

Ministrul israelian de externe Eli Cohen s-a întâlnit miercuri cu omologul său azer Jayhon Bayramov, care a venit în Israel pentru a inaugura ambasada Azerbaidjanului la Tel Aviv.

Cei doi miniștri au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul economic, energetic și turistic. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe Iran.
„Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica Iranul să obțină capacități nucleare. Modalitatea de a face acest lucru este să folosim instrumente politice și economice și, în același timp, să stabilim o amenințare militară credibilă”, a declarat șeful diplomației israeliene după întâlnire, prezentând Azerbaidjanul ca fiind „un aliat strategic al Israelului”.
În timpul discursului comun, Eli Cohen a declarat, de asemenea, că se va deplasa la Baku luna viitoare pentru o vizită oficială.
La rândul său, ministrul azer a afirmat angajamentul țării sale față de „pacea în regiune”, în timp ce un nou conflict pare să se profileze în Nagorno-Karabah.
Ambasada a fost inaugurată miercuri după-amiază.
Baku, care are deja un birou de turism și un birou de reprezentare comercială la Tel Aviv, a luat decizia istorică de a deschide o ambasadă în Israel în noiembrie anul trecut, prima dintr-o țară șiită în statul evreu.
Țara va deschide, de asemenea, un birou de reprezentare pentru palestinieni la Ramallah.
O ambasadă israeliană este prezentă la Baku din 1993. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d