Roma: Internat miercuri la spital, Papa Francisc, rămâne spitalizat

Papa Francisc a fost internat miercuri la un spital din Roma după ce s-a simțit rău. Potrivit declarației Vaticanului, Francisc, în vârstă de 86 de ani, suferă de o infecție respiratorie.

În mesaj se precizează că este de așteptat să rămână sub observație „câteva zile” pentru teste. De asemenea, s-a raportat că nu a fost infectat cu Corona.
Mesajele venite de la Vatican erau contradictorii. La început s-a raportat că se afla într-un spital pentru „teste de rutină”, dar presa italiană a pus la îndoială mesajul și a remarcat că a anulat un interviu programat pentru după-amiază.
Ziarul italian ”Corriere della Sera” a relatat anterior că a fost dus la spital din cauza „problemelor cardiace”.
Deși părea să fie într-o dispoziție pozitivă miercuri la rugăciunea din Piața Sf. Petru, a avut ulterior foarte multe dificultăți să urce pe „Popmobil”.
Sănătatea Papei este o preocupare de câțiva ani.
În tinerețe i-a fost extirpat unul dintre plămâni și în ultimii ani suferă de sciatică.
Și-a redus semnificativ călătoriile în străinătate, iar când a călătorit în Canada în iulie a folosit un scaun cu rotile, un premergător și un baston, după ce anul trecut și-a încordat ligamentul de la genunchiul drept.
El a exclus însă posibilitatea unei alte operații la genunchi și a spus că „răman în continuare reziduuri” din efectele secundare ale intervenției chirurgicale la care a supus în iulie 2021 pentru a-i îndepărta 33 de centimetri din colon – operație care a durat șase ore. După acea operație, a stat zece zile în spital.
Abia recent, Papa Francisc a marcat cea de-a zecea aniversare a numirii sale în înalta funcție pontificală.
De la numirea sa în 2013, el a apărut de multe ori pe arena internațională ca cineva care nu se teme să-și exercite toată greutatea autorității sale morale și să se pronunțe asupra unor chestiuni cheie, controversate și explozive – precum, printre altele, drepturile LGBT.
„Au fost zece ani intenși”, a declarat luna aceasta cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului și comandant secund al Papei.
Cardinalul Giovanni Battista Re, șeful Consiliului Cardinalilor, a spus în același timp că Papa „a înțeles multe lucruri” în timpul mandatului său, „în principal idei noi, construind punți”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: