ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Manifestanți de dreapta au demonstrat la Tel Aviv susținând reforma judiciară

Câteva mii de persoane au participat joi seară, la Tel Aviv, la o manifestație numită „Marșul pentru libertate”, de susținere a reformei judiciare promovate de guvern.

Mulți dintre manifestanții de dreapta au purtat pancarte pe care scria „Sunt un cetățean de mâna a doua” și au cerut guvernului să nu „capituleze” în negocierile pe tema reformei judiciare.
Fluturând steaguri ale Israelului și ale partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu, ei au manifestat de la Muzeul de Artă din Tel Aviv până pe strada Kaplan, unde activiștii antiguvernamentali au manifestat în mod regulat în ultimele trei luni. Susținătorii premierului au dărâmat statuia unui avion de vânătoare care fusese amplasată în fața muzeului în semn de protest față de reforma judiciară.


Demonstranții au scandat „Poporul cere reforma judiciară” și „Bibi, regele Israelului”, folosind porecla premierului, în timp ce alții au ținut pancarte cu sloganul „ei fură alegerile”.

La finalul mitingului, zeci de manifestanți au blocat autostrada Ayalon, care traversează orașul Tel Aviv.
Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a cerut poliției să îi trateze pe protestatarii pro-reformă care demonstrează la Tel Aviv în același mod în care i-a tratat pe cei anti-reformă. „Demonstrațiile din această seară sunt importante pentru democrație, dar le cer tuturor demonstranților să nu se lase atrași în violență și, Doamne ferește, să nu rănească pe nimeni, nici pe demonstranții din tabăra adversă, nici pe jurnaliști”, a declarat el într-un comunicat, în timp ce apeluri îngrijorătoare la violență erau retransmise pe rețelele de socializare în cursul după-amiezii.
Demonstrația a fost a doua de acest fel de când Netanyahu a suspendat procesul legislativ pentru adoptarea reformei la începutul acestei săptămâni, sub presiunea publicului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: