CONTACT

Israel: Doi soldați israelieni au fost răniți în urma unui atac terorist cu cuțitul (VIDEO)

Doi soldați israelieni în vârstă de 20 de ani au fost răniți, unul dintre ei grav, într-un atac cu cuțitul în apropierea unei baze militare la intersecția Nir Zvi, în apropiere de orașul Beer Yaakov din centrul Israelului.

Un terorist a fost arestat, iar suspiciunile că un al doilea terorist ar fi putut scăpa au fost respinse de poliție.
“Teroristul palestinian are 20 de ani și provine din orașul Hebron (Cisiordania). Atacul a fost comis doar de el, iar prezența unui alt terorist în zonă a fost exclusă”, a declarat șeful poliției din regiunea centrală, Avi Biton.
“Unul dintre răniți era întins pe trotuar, iar celălalt era așezat lângă el. Amândoi erau conștienți și sufereau de răni prin înjunghiere”, a declarat Moshe Galbstein, unul dintre primii salvatori care au ajuns la fața locului.

“Paramedicii și personalul medical au acordat îngrijiri și i-au transferat pe cei doi răniți, în vârstă de aproximativ 20 de ani, la Spitalul Shamir (Assaf Harofeh), unul în stare gravă, iar celălalt cu răni ușoare prin înjunghiere”, a precizat purtătorul de cuvânt al MADA, echivalentul israelian al Crucii Roșii.

“Salutăm eroica operațiune de înjunghiere ca parte a răspunsului continuu la crimele Israelului, la agresiunea din Al-Aqsa, la invazia planificată pentru mâine și la tentativa de masacru. Operațiunea de înjunghiere dovedește eșecul sistemului de securitate. Rezistența este capabilă să facă rău Israelului oriunde pentru a ne proteja poporul și locurile sfinte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abd al-Latif al-Kano’a, salutând atacul.
Luni seară, un atac armat a avut loc în Kibbutz Ma’ale Gilboa, în nordul Israelului. Nu au fost raportate victime.
Duminică, trei soldați israelieni au fost răniți într-un atac cumașină-capcană în apropiere de satul Beit Omer din Cisiordania. Teroristul a fost identificat ca fiind un ofițer de securitate palestinian. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d