ISRAELMAGAZINROMÂNIA

Premierul României: Evreilor din întreaga lume gândurile mele bune și Hag Pesah Sameah

Avraham Marian Cioceanu, președintele Bio România, transmite pentru Anima News: Primul ministru român Nicolae Ciucă a transmis membrilor comunităţilor evreieşti din România, precum şi evreilor din întreaga lume un mesaj cu prilejul sărbătorii evreiești Pesah, accentuând angajamentul Guvernului român în promovarea „vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”

”Comunitățile evreiești din întreaga lume sărbătoresc Pesah-ul, o sărbătoare ce amintește de voința puternică a poporului evreu de a-și făuri propriul destin. Pesah-ul reprezintă o lecție puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată, triumful libertății și demnității umane în fața robiei și a tiraniei. Îmi exprim prețuirea pentru contribuția pe care comunitatea evreiască a adus-o dezvoltării și modernizării României, pentru implicarea în demersurile dedicate cultivării solidarității și dialogului social. În același timp, reafirm angajamentul Guvernului României în ceea ce privește promovarea vieții evreiești, a coeziunii, diversității, drepturilor și libertăților fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.
Transmit membrilor și conducerii Federației Comunităților Evreiești din România, precum și evreilor din întreaga lume gândurile mele bune, alături de urările de pace, liniște sufletească, împliniri și prosperitate!
Hag Pesah Sameah!”

Foto – Sursa: Guvernul României

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: