ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

CONTACT

Atacuri cu rachete asupra Israelului – Premierul Netanyahu: „Ne vom paraliza inamicii, vor plăti un preț greu”

În urma atacurilor cu rachete asupra Israelului dinspre Gaza în noaptea de miercuri spre joi și joi dimineața devreme și dinspre Liban joi la prânz, cabinetul de securitate al premierului Benyamin Netanyahu s-a reunit joi seara pentru prima dată în ultimele două luni.

Oficialii din domeniul securității, inclusiv ministrul Apărării, Yoav Galant, au evaluat situația pentru a evita orice escaladare a violențelor, în timp ce organizațiile palestiniene fac apel la continuarea tensiunilor.
„Am spus clar în ultimele zile că dușmanii noștri nu ne vor induce în eroare: dezbaterea internă din Israel nu ne va împiedica să acționăm împotriva lor oriunde și oricând este necesar. Suntem cu toții, fără excepție, uniți. Nu avem niciun interes să schimbăm status quo-ul de pe Muntele Templului. Facem apel la calm și vom acționa cu fermitate împotriva extremiștilor care recurg la violență”, a declarat premierul Netanyahu în deschiderea reuniunii.
„În ceea ce privește agresiunea pe diferitele fronturi, îi vom paraliza pe inamicii noștri și vor plăti un preț greu pentru fiecare act. Dușmanii noștri vor descoperi, încă o dată, că, în momente de încercare, cetățenii Israelului sunt uniți și susțin acțiunile Țahal (armata israeliană), pentru a ne proteja țara și cetățenii”, a adăugat el.
Nu mai puțin de 37 de rachete au fost lansate din Liban în Israel, dintre care 25 au fost interceptate de Cupola de Fier. Trei persoane au fost rănite, una dintre ele de o bucată de resturi de rachetă care i-au lovit mașina.
Acesta a fost cel mai mare tir de rachete trase asupra nordului Israelului din 2006 încoace. Mai multe pagube au fost raportate în nordul țării.
Organizația teroristă Jihadul Islamic a salutat tirul de rachete asupra Israelului, calificând acțiunea drept un „act eroic”, menționând că „toate forțele de rezistență se află pe același front împotriva inamicului sionist”.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Hamas a fost responsabil pentru tirurile din Liban.
În această dimineață, 7 rachete au fost lansate din Gaza asupra sudului Israelului și au explodat în aer.
Miercuri seară, în timpul sederului de Pesah, două rachete au fost lansate din Gaza spre orașele israeliene din sud, dintre care una s-a prăbușit într-un loc pustiu, fără a provoca răniți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: