După represaliile din Gaza, armata israeliană a atacat Libanul (VIDEO)

Presa libaneză relatează că avioane ale forțelor aeriene israeliene au tras mai multe rachete asupra unei ținte din sudul Libanului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, aceasta a atacat Libanul (joi noapte, la ora 4 dimineața).
Potrivit forțele de apărare israeliene, în cursul nopții de joi spre vineri, 44 de proiectile au fost trase din Fâșia Gaza asupra sudului Israelului .
Scutul antirachetă Iron Dome a doborât opt rachete în cursul nopții, nouă au căzut în Gaza, 12 au căzut în mare, 14 au aterizat pe teren deschis în Israel, iar una a lovit o casă din orașul Sderot.

În urma tirurilor continue dinspre Fâșia Gaza, un tanc și un avion al armatei israeliene au atacat în această dimineață (vineri) poziții militare ale organizației teroriste Hamas de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza.
Referitor la atacul israelian asupra Libanului, zona atacului ar fi orașul Tzur, în sudul Libanului. Este posibil să fie vorba de un atac asupra locului de lansare a rachetelor care au fost lansate spre nordul Israelului în timpul sărbătorii de Pesah.
Potrivit rapoartelor din Liban, atacul a avut loc în zona taberei de refugiați palestinieni de la Rashida, în apropiere de orașul Tzur, în sudul Libanului.
Surse din Liban raportează că forțele aeriene israeliene au atacat sudul Libanului cu 6 rachete.
Este important de subliniat că atacul armatei israeliene în Liban este împotriva țintelor Hamas și împotriva surselor de foc care au fost îndreptate spre nordul Israelului. Acestea nu sunt ținte ale organizației teroriste Hezbollah. Cu toate acestea, este important de menționat că organizația teroristă Hezbollah a amenințat oficial că orice atac al Israelului în Liban, indiferent împotriva cui, va primi un răspuns din partea organizației. Orele următoare vor confirma sau nu acest lucru.
La ora publicării acestei știri, nu există victime în Liban sau în Israel în urma atacului lansat de forțele israeliene. (Anima News)

Lasă un răspuns