ISRAELMAGAZIN

Atentatul din Tel Aviv: Teroristul lucrase ca om de serviciu la un colegiu din Kiryat Ono

Yosef Abu Jaber, teroristul în vârstă de 45 de ani din Kfar Qasim care a comis vineri seară atentatul cu mașină-capcană de pe promenada din Tel Aviv, ucigând un turist italian și rănind alte șapte persoane, lucra ca om de serviciu la Colegiul Shazar din localitatea israeliană Kiryat Ono.

Colegii săi sunt în stare de șoc, în timp ce fratele său insistă că a fost un accident și că Yosef nu a intenționat niciodată să comită un atentat.
Când fotografia sa a fost publicată, elevii șocați l-au recunoscut, și au declarat că obișnuiau să danseze și să cânte cu el și nu și-ar fi imaginat niciodată că se află în compania unui potențial terorist.
Potrivit unei surse apropiate de acest caz, personalul și elevii școlii îl cunoșteau bine pe Abu Jaber, care a lucrat la școală până anul trecut, aparent prin intermediul unei companii subcontractante. Directorul școlii și personalul educațional au informat și poliția despre acest caz după ce numele său a fost publicat.
„Toată lumea îl cunoștea. Încă încercăm să înțelegem cum un terorist a lucrat într-un mediu cu elevi”, a declarat unul dintre angajații colegiului.
„Îl cunoșteam bine pe Yosef Abu Jaber, era foarte drăguț cu tot personalul școlii. Sunt multe lucruri care încă nu sunt clare”, a declarat un angajat al școlii.
Amar Abu Jaber, fratele teroristului, spune că nu crede că a fost vorba de un atentat.
„Se poate vedea din video că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident de mașină. Am văzut cu toții în video cum a ajuns pe gazon, s-a rostogolit și s-a răsturnat.”
Potrivit lui Amar, fratele său a pierdut controlul vehiculului pentru că nu dormise de câteva zile din cauza doliului vărului său.
„Are șase fiice și singura lui preocupare era să-și întrețină familia”. a declarat Amar.
În ceea ce privește dosarul său penal – familia sa a declarat că a fost implicat într-o bătaie în 2017, iar poliția l-a reținut pentru un scurt interogatoriu.
Israelul se confruntă în prezent cu o recrudescență a violenței, cu o creștere a atacurilor asupra israelienilor și a atacurilor cu rachete din Gaza și Liban. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d