Israel: Mii de protestatari împotriva reformei judiciare (VIDEO)

Noi proteste împotriva controversatei reforme judiciare din Israel au avut loc sâmbătă seara, în pofida situației tensionate din punct de vedere al securității.

În prima parte a serii, aproape 45.000 de manifestanți au venit la Tel Aviv pentru a protesta împotriva planului guvernului, în timp ce amenințarea teroristă rămâne foarte ridicată. Conform organizatorilor, la protestele din Tel Aviv din această seară (sâmbătă) au participat 145.000 protestatari.

Începând de miercuri, Israelul a cunoscut zile de mare tensiune, cu două atentate mortale care au costat viața a trei persoane și zeci de rachete lansate din Gaza și Liban asupra Israelului în câteva ore. Forțele de securitate sunt în stare de alertă pentru a încerca să contracareze orice alt atac.
Ca în fiecare sâmbătă din ultimele 13 săptămâni, actualul protest din Tel Aviv a avut loc în principal pe strada Kaplan și în jurul Pieței Habima.
Au exista blocaje majore în întreaga zonă, iar străzile adiacente au fost închise circulației.
În cadrul demonstrației din oraș, protestatarii vau organizat, de asemenea, un marș al tăcerii în memoria celor uciși în atacurile din ultimele zile.
În Haifa, Ierusalim și în alte 150 de localități din întreaga țară au avut loc, de asemenea, numeroase demonstrații.
Poliția a subliniat că, din cauza situației tensionate, orice persoană, eveniment sau obiect suspect întâlnit trebuie raportat în timp real la linia telefonică 100 a poliției. De asemenea, se precizează că este extrem de important să se mențină în permanență libere benzile de circulație pentru trecerea vehiculelor de poliție sau a ambulanțelor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: