03/10/2023
ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Israelul vizat de trei rachete trase din Siria

Alerta de rachete a fost declanșată sâmbătă seara într-un moshav de pe Podișul Golan, în nordul Israelului. Locuitorii din localitate au raportat sunete de explozii în urma alertei.

Potrivit primelor informații, trei rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul israelian. Una dintre rachete ar fi trecut granița israeliană și a aterizat într-o zonă deschisă de pe Podișul Golan.
O alta ar fi căzut pe teritoriul iordanian, iar cea de-a treia ar fi căzut pe teritoriul sirian.

Sâmbătă seara, după lansarea de rachete de pe teritoriul sirian, Forțele Aeriene Israeliene au trimis avioane de vânătoare din Negev în nordul țării.
Incidentul vine după mai multe zile consecutive de escaladare a securității, inclusiv lansarea a zeci de rachete spre teritoriul israelian din Gaza și Liban, precum și mai multe atacuri mortale.
În acest context, ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a anunțat în această seară (sâmbătă) prelungirea până joi a închiderii punctelor de trecere a frontierei cu Cisiordania și Fâșia Gaza, precum și anularea măsurilor civile pentru luna Ramadanului.
De asemenea, ministrul a instruit sistemul de securitate să repartizeze întăriri militare pentru activitățile poliției israeliene. Amploarea forțelor alocate va fi stabilită în zilele următoare. Forțe suplimentare vor fi, de asemenea, desfășurate în Cisiordania. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: