ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Beirut: Liderii Hamas și Hezbollah s-au întâlnit după atacurile cu rachete asupra Israelului

Secretarul general al mișcării teroriste libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, s-a întâlnit duminică, la Beirut, cu șeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, și cu șeful Hamas din Cisiordania, Saleh al-Arouri, despre care se crede că este responsabilă pentru atacurile cu rachete din ultimele zile.

Întâlnirea a avut loc în momentul în care comandantul Forței Qods a Gardienilor Revoluției a sosit la Damasc, în Siria, după recentele lovituri atribuite Israelului în această țară și în urma atacurilor cu rachete de pe Podișul Golan.
Cei trei lideri teroriști au discutat despre „ultimele evoluții din Palestina ocupată, despre evenimentele din Al-Aqsa și despre creșterea activității de rezistență în Cisiordania și Gaza”, a relatat presa libaneză.
Ei au discutat, de asemenea, despre „evoluțiile politice din regiune” și despre „disponibilitatea axei de rezistență de a face față situației și posibilelor sale evoluții”.
Câteva zeci de rachete au fost lansate asupra Israelului în weekend din Fâșia Gaza și Liban. Oficialii israelieni au atribuit tirurile de rachete grupării Hamas, iar țintele de represalii au fost toate Hamas, nu Hezbollah.
Potrivit experților israelieni, întâlnirea lui Nasrallah cu înalți oficiali Hamas sugerează că cele două grupări teroriste se coordonează sau, cel puțin, fac schimb de informații despre operațiunile lor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d