ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Armata israeliană a atacat Siria, după ce 3 rachete au vizat Podișul Golan

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (Țahal) a anunțat astăzi dimineață (duminică) că avioane de luptă israeliene au bombardat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică ținte ale armatei siriene din aceasă țară.

Avioanele de vânătoare israeliene au bombardat un complex militar al Diviziei a IV-a, poziții radar și artilerie ale armatei siriene.
Atacul a fost un răspuns la lansarea, sâmbătă seara, a trei rachete dinspre Siria asupra Podișului Golan.
Una dintre rachete a trecut granița și a căzut într-o zonă deschisă din apropierea orașului Meitsar, în nordul Israelului.
Celelalte două au aterizat una pe teritoriul iordanian și una pe teritoriul sirian.
Locuitorii din zonă au fost rugați să rămână în apropierea zonelor protejate.
În comunicatul făcut public de armata israeliană se menționează că „Țahal consideră statul sirian responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă de pe teritoriul său și nu va permite încercări de încălcare a suveranității israeliene”.
În același timp, agenția de știri ”Al-Mayadeen„ a raportat că grupul Al-Quds se afla în spatele tirurilor care au vizat sâmbătă Podișul Golan.
În urma incidentului, Țahal a trimis avioane de vânătoare din zona de sud Negev la nord, iar elicoptere de luptă au fost trimise la granița dintre Iordania, Siria și Israel, unde se află în poziții de așteptare.
Acest incident a urmat tirurilor de rachete trase joi asupra Israelului din Liban și din Fâșia Gaza.
După eveniment, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a invitat pe liderul opoziției, Yair Lapid, pentru o actualizare a securității. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d