ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Iranul cere Siriei și Algeriei să „stabilească un front islamic unit împotriva Israelului”

Președintele iranian Ebrahim Raissi (foto) a avut discuții cu omologii săi sirian și algerian despre „necesitatea de a stabili un front islamic unit împotriva Israelului”, a relatat presa din această țară.

În discuțiile sale cu Bashar Al-Assad din Siria și Abd al-Majid Tabun din Algeria, liderul iranian a cerut țărilor musulmane să coopereze pentru „eliberarea poporului palestinian de nedreptățile sioniștilor”.
Potrivit ziarului israelian ”Haaretz”, Ebrahim Raissi a avut schimburi deosebit de aprofundate cu omologul său sirian, cu care a discutat despre chestiuni de securitate regională, precum și despre relațiile bilaterale.
Cei doi bărbați s-au axat pe recentele ciocniri dintre forțele israeliene și manifestanții palestinieni la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, afirmând că acestea „reflectă politica agresivă a entității israeliene și nu pot fi disociate de atacurile asupra Siriei care vizează civili. Ambele tipuri de „agresiune sunt o dovadă a eșecului Israelului în fața forței rezistenței și a curajului poporului palestinian”.
Raissi a subliniat, de asemenea, „necesitatea de a respecta suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei”, potrivit Haaretz.
Conversația dintre Ebrahim Raissi și Bashar Al-Assad a avut loc după ce în ultimele zile au avut loc mai multe incidente între Siria și Israel, în condițiile în care statul evreu a efectuat lovituri în țara vecină ca răspuns la lansarea a șase rachete în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Între timp, liderii Hezbollahului libanez pro-iranian Hassan Nasrallah și al Hamasului palestinian Ismail Haniyeh s-au întâlnit în Liban și au discutat despre „cooperarea” lor împotriva Israelului.
În timpul întâlnirii, liderii celor două mișcări au subliniat că „axa Rezistenței este pregătită” și că „componentele sale cooperează” în regiune, potrivit unui comunicat al Hezbollah.
Cei doi bărbați au discutat, de asemenea, despre „intensificarea rezistenței în Cisiordania și Gaza” și despre „evenimentele de la Moscheea Al-Aqsa”, se arată în comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: