ISRAELMAGAZIN

Atentatul de la Hamra : La o zi după înmormântarea fiicelor, mama a decedat în urma rănilor suferite / Organele ei vor fi donate

Leah Dee, victimă a atentatului de la Hamra, a cedat luni în urma rănilor suferite.

Locuitoarea din Efrat, în vârstă de 48 de ani și mamă a cinci copii, a fost împușcată și rănită vineri de un terorist palestinian în timp ce conducea pe un drum din Valea Iordanului din Cisiordania.
Cele două fiice ale sale, Maya și Rina, au fost ucise în același atac și înmormântate duminică.
Spitalul din Ierusalim unde a fost tratată a anunțat că familia îi va dona organele.
„Leah (Lucy) Dee a fost evacuată cu elicopterul la spitalul Hadassah Ein Kerem în stare critică. Echipele medicale din diferitele secții în care a fost transferată s-au luptat să o țină în viață. Dar, în ciuda eforturilor lor neîncetate, ea a decedat astăzi. În ciuda marii lor dureri, familia a decis să doneze organele lui Lucy pentru a salva alte vieți”, a declarat spitalul într-un comunicat.
Leo Dee, soțul lui Leah (Lucy) și tatăl celor două fete ucise, a vorbit luni seara cu presa israeliană. „Eram șapte, iar acum suntem doar patru. Eu și frumoasa mea soție Leah am încercat să ne creștem copiii cu valori. Oare teroristul care a tras cu Kalașnikovul are valori? El este malefic”, a spus el.
„Noi construim, iar ei ucid. Ei ucid, dar dau vina pe noi. Steagul israelian simbolizează binele. Israelul și binele sunt despre construcție, răul este despre distrugere”, a adăugat el.
La scurt timp după anunțarea decesului, președintele Isaac Herzog și premierul Benjamin Netanyahu au prezentat condoleanțe familiei „în numele întregului popor israelian”.
Leah era profesoară de limba engleză la yeshiva Bnei Akiva Orot Yehuda din Efrat, în Cisiordania.
Școala i-a adus un omagiu, spunând că ea a fost „o parte inseparabilă a familiei”. „Leah Dee era zâmbetul, râsul, bucuria”, a mărturisit un prieten apropiat.
„Ești acum cu fetele tale în ceruri. Îmi voi aminti mereu de tine ca fiind femeia amuzantă, optimistă, căreia îi plăcea să-și împărtășească cunoștințele”, a reacționat un alt prieten.
Victima va fi înmormântată astăzi, marți.
Forțele israeliene continuă urmărirea teroristului responsabil de atac. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d