ISRAELMAGAZIN

Israel: Netanyahu, sub tirul acuzațiilor după discurs

Membri ai opoziției, precum și fostul premier Naftali Bennett, au reacționat la discursul premierului Benjamin Netanyahu, în care acesta a afirmat că, guvernul precedent este “responsabil pentru actuala escaladare a securității în țară”.

În replică la aceste afirmații, președintele partidului Israel Beitenu, deputatul Avigdor Lieberman, a reacționat pe rețelele de socializare. “În această seară, premierul a dovedit că nu este potrivit pentru acest scop. Acest om nu este responsabil pentru acțiunile sale, pur și simplu nu este cu noi […] Fac apel la membrii Likud să acționeze și să-l trimită pe Netanyahu acasă”, a declarat Avigdor Lieberman.
Fostul prim-ministru Naftali Bennett a reacționat și el, denunțând ”un discurs rușinos și dezbinător împotriva liderilor. Exact opusul a ceea ce are nevoie Israelul. L-am lăsat pe Netanyahu cu cea mai bună situație politică pe care a avut-o în ultimii ani”.
”Am relații apropiate cu liderul Emiratelor, cu președintele egiptean și cu liderul din Bahrain și toți acești oameni nu sunt pregătiți să se întâlnească cu Netanyahu din cauza acestei stări de spirit. El a scufundat statul Israel în haos intern, iar acestor lideri le pare deosebit de rău pentru țara noastră”, a subliniat Bennett.
Fostul ministru al Justiției Gideon Sa’ar, a declarat că Netanyahu “provoacă întotdeauna ură – atât în zilele lucrătoare, cât și de sărbători. El dă mereu vina pe alții. El nu este niciodată capabil să unească poporul, nici măcar în vremuri de criză. El reușește să dezamăgească chiar și atunci când nu se așteaptă nimic de la el”.
“Într-un moment în care dușmanii noștri continuă să ia vieți umane prețioase și sângele fraților și surorilor noastre se varsă pe străzi, premierul își pierde controlul în fața națiunii”, a reacționat liderul opoziției și președintele Yesh Atid, Yair Lapid.
“În loc să țină conferințe de presă și să dea vina pe alții pentru tulburările provocate de cel mai extremist și eșuat guvern din istoria țării, el ar trebui să își asume responsabilitatea. Este timpul ca el și miniștrii săi să nu se mai plângă și să își asume în sfârșit responsabilitatea. Revenirea asupra demiterii pripite și scandaloase a ministrului Apărării, Galant, este un pas în direcția corectă și îl felicit pentru aceasta. Guvernul trebuie acum să se apuce de treabă”, a conchis el.

Demonstrație la Tel Aviv

În plus, sute de persoane s-au adunat luni seara pe strada Kaplan din Tel Aviv, după discursul premierului Benjamin Netanyahu. Poliția le-a spus participanților că este vorba de o “demonstrație ilegală”, potrivit Ynet, la care manifestanții au răspuns: “Nu există demonstrație ilegală”.
Două persoane au fost arestate de poliție, potrivit presei israeliene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d