ISRAELMAGAZIN

Sudul Israelului sub ape

Schimbarea bruscă a vremii de luni, cu vânt puternic în nord și ploi abundente în sud, i-a luat prin surprindere pe mulți turiști și a obligat serviciile de urgență să intensifice operațiunile.

Situația este deosebit de critică în sudul țării, care a fost afectat de inundații.
Este cazul regiunii din jurul orașului Eilat, unde numeroase drumuri au fost blocate, împiedicând vehiculele să părăsească orașul de la malul mării, care este foarte aglomerat de turiști în această perioadă a anului.
De asemenea, aterizările pe aeroportul Ramon din Eilat au fost suspendate timp de mai multe ore din cauza furtunilor de nisip și a vântului.

În Negev, trei persoane sunt date dispărute.
În plus, trei femei tinere ale căror vehicule au fost luate de curent au fost salvate de Magen David Adom și duse la spital cu răni minore.


Același lucru a fost valabil și pentru două familii ale căror mașini au fost blocate de inundații. Anterior, a fost salvat și un motociclist care a fost prins într-un copac după ce a fost luat de curent.
La nord de Beer Sheva, un copac a căzut în curtea unei grădinițe, provocând pagube materiale.
Un incident similar a avut loc în nord, pe malul lacului Tiberias, unde o tânără a suferit răni moderate la cap după ce un copac a căzut din cauza vântului puternic.
Ploile, care se așteaptă să se calmeze în cursul nopții și în cursul zilei de marți, vor duce la o scădere bruscă a temperaturilor în zilele următoare.
De asemenea, sunt așteptate furtuni în țară și se așteaptă ninsori pe Muntele Hermon. Temperaturile vor începe să crească din nou în weekend. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: