ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Euro se tranzacționează peste 4 shekeli pentru prima dată în ultimii doi ani

Pentru prima dată în mai bine de doi ani, euro s-a tranzacționat miercuri după-amiază la puțin peste patru shekeli, în timp ce dolarul s-a tranzacționat chiar la 3,7 shekeli, în condițiile în care agenția de rating Moody’s urmează să publice vineri ratingul de credit al Israelului.

De asemenea, Banca Centrală israeliană urmează să dezvăluie în zilele următoare indicele prețurilor de consum pentru luna în curs, în condițiile în care previziunile indică o creștere continuă a inflației.
În urmă cu aproximativ o lună, Moody’s a lăsat ratingul de credit al Israelului la A+, avertizând însă că reforma juridică ar putea duce la o retrogradare.
Între timp, surse de pe piața de capital au declarat că recentele tensiuni de securitate au fost un catalizator pentru creșterea bruscă a cursurilor de schimb ale monedei israeliene, investitorii preferând să-și reducă expunerea la shekel și să-și mute investițiile în alte monede.
Potrivit lui Yonatan Katz, economist-șef la Leader Capital Markets, o retrogradare și posibila trecere de la “pozitivă la stabilă”, încurajează deprecierea shekelului observată în ultimele zile.
“Aceasta este o continuare a unui fenomen pe care l-am văzut încă de la începutul promovării reformei judiciare. Au existat mai multe relaxări, dar, în general, tendința este ca shekel-ul să slăbească în raport cu dolarul și euro”, a declarat Katz pentru postul public de televiziune Kan. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d