Baschet: Suporterii echipei Hapoel Ierusalimului, atacați în timpul unui meci la Atena (VIDEO)

    Evita Știru

    Corespondenta Anima News Evita Știru, transmite: Incidente grave au avut loc miercuri în timpul meciului de baschet dintre Hapoel Ierusalim și clubul grec AEK Atena, în capitala Greciei.

    Fanii echipei grecești au aruncat cu artificii, petarde și pietre în suporterii israelieni în timpul meciului. De asemenea, aceștia au fost văzuți arzând steagul israelian în videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare.
    Un oficial al Hapoel Ierusalim a reacționat la evenimentele violente și a condamnat violențele. “Este un haos total și deplâng o lipsă evidentă de securitate”, a răbufnit el, “Avem fani care au fost răniți fizic sau care sunt traumatizați”. “Iată o piatră pe care am deviat-o cu mâna mea chiar înainte ca el să-l lovească pe copil în cap”, a scris un fan pe Twitter.
    Violențele s-au declanșat imediat ce a început meciul, care a fost suspendat pentru scurt timp din cauza lansării de artificii.

    Fanii lui Hapoel Ierusalim care au încercat să părăsească sala la începutul violențelor au fost întâmpinați de poliție, care nu i-a lăsat să plece. Unii fani au raportat chiar că poliția însăși a fost agresivă cu ei.
    “Considerăm evenimentele dificile din această seară ca fiind un atac terorist. Am luat în considerare opțiunea de a-i scoate pe fanii israelieni din incintă la pauză, dar grecii i-au înconjurat și a existat teama unui pogrom violent. Clubul nu va ignora evenimentele și va fi depusă o plângere la FBA”, a reacționat Hapoel Ierusalim după meci într-un comunicat.
    Echipa greacă a câștigat meciul (94 la 78) în fața lui Hapoel Ierusalim. (Evita Știru, Anima News)

    Lasă un răspuns