ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIE

Ierusalim: „Focul sacru” de la Sfântul Mormânt, sub înaltă supraveghere (VIDEO)

Credincioșii ortodocși au trebuit să aibă răbdare în acest an pentru a avea acces la tradiționala ceremonie a „focului sfânt”, în timp ce mii de oameni s-au înșirat sâmbătă pe străzile Ierusalimului în drum spre bazilică.

Pentru al doilea an consecutiv, poliția israeliană a decis să restricționeze drastic accesul la Biserica Sfântului Mormânt la doar 1.800 de persoane. Situată în inima orașului vechi al Ierusalimului, aceasta este cel mai sfânt loc al creștinismului.

Restricții „autoritare și excesive”

Poliția israeliană anunțase restricțiile din timp în această săptămână, citând situația complexă a securității în Orașul Vechi din Ierusalim și tensiunile crescute din ultimele săptămâni.
„Înțelegem sentimentele religioase ale oamenilor care doresc să participe la ceremonie (…) Dar, din păcate, nu toată lumea poate intra în biserică din motive de securitate”, a declarat Yoram Segal, un oficial al poliției districtului Ierusalim, adăugând că ceremonia va fi transmisă pe ecranele din Orașul Vechi.
Autoritățile bisericești și credincioșii au denunțat „măsuri excesive”.
Accesul în lăcașul de cult și ceremonia s-au desfășurat în mod pașnic, în ciuda unor momente de tensiune care au putut fi observate.
În timpul acestei ceremonii, patriarhul ortodox intră singur în mormântul lui Iisus, după ce a fost percheziționat de poliție.
Autoritățile verifică în prealabil ca nimic din interior să nu poată fi folosit pentru a aprinde o flacără sau un foc înainte de a sigila ușa.
Preoții ies apoi cu „miracolul” focului sacru, și anume lumânări, a căror lumină se răspândește în întreaga adunare, aprinzând miile de lumânări ale credincioșilor adunați în interiorul Sfântului Mormânt. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: