marți, octombrie 3, 2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Israel: Cine este Miriam Adelson, a cincea cea mai bogată femeie din lume?

Americanca israeliană Miriam Sheldon este a cincea cea mai bogată femeie din lume, potrivit clasamentului Forbes pentru anul 2023. Revista americană de afaceri precizează că în lume există nu mai puțin de 337 de femei miliardare, cu 1% mai multe decât în 2022.

Averea netă: 35 miliarde de dolari | Vârsta: 77 de ani | Sursa(e): Cazinouri | Țara: Statele Unite ale Americii

Născută la Tel Aviv în 1945, Miriam Sheldon este acționarul majoritar al Las Vegas Sands, cel mai mare operator de cazinouri din lume.
Ea a moștenit această participație după moartea, în 2021, a soțului său, Sheldon Adelson, care a fost timp de mulți ani creatorul de regi al Partidului Republican.

Medic, ea a donat aproape un miliard de dolari în timpul vieții sale pentru a finanța cercetarea medicală, potrivit estimărilor Forbes.
Miriam, de departe deținătoarea celei mai mari averi din Israel, este cunoscută pentru sprijinul acordat Partidului Republican din SUA și, în special, fostului președinte Donald Trump.
Miriam și răposatul ei soț Sheldon, au fost cei mai mari donatori pentru campania din 2016 a fostului locatar de la Casa Albă. Miriam Adelson declarase că Donald Trump „ar trebui să aibă un sprijin masiv” din partea evreilor americani și a israelienilor și că acesta ar merita „o carte Trump” în Biblie, datorită sprijinului său pentru Israel.
Marea majoritate a evreilor americani sunt apropiați de Partidul Democrat.
La ultimele alegeri prezidențiale, peste 70% dintre evrei au votat pentru Joe Biden.
În Israel, Adelson este de asemenea de mult timp apropiată de premierul Benjamin Netanyahu, pe care ea și soțul ei l-au susținut financiar în timpul campaniilor electorale ale acestuia. Această relație apropiată pare să fi devenit ceva mai fragilă după un articol publicat în Israel Hayom, ziarul israelian de dreapta fondat de regretatul ei soț Sheldon, în care este criticată deschis reforma judiciară propusă de guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: