ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Un meteorit ar fi explodat deasupra țării

O explozie puternică a fost resimțită în Israel astăzi, sâmbătă,. Potrivit mai multor media israeliene, ar putea fi vorba de un meteorit care a explodat pe cer în nordul țării.

Locuitorii orașelor israeliene Afula și Rishon Le Zion, au raportat că au auzit o explozie puternică neobișnuită.
Societatea astronomică israeliană a declarat pentru cotidianul Ynet că cel mai probabil a fost vorba de un meteorit extrem de strălucitor, cunoscut sub numele de Bolide.
Pe pagina sa de Facebook, Societatea Astronomică Israeliană precizează: „Am primit mai multe rapoarte despre un bolid care a fost observat cu puțin timp în urmă în regiunea centrală a țării, în plină zi! Acesta a fost observat din centrul țării în direcția nord-est și este foarte posibil să fi fost văzut și din alte zone din Israel”.

Meteorit, meteor: care este diferența?

Termenul de meteorit se referă la orice fenomen luminos din atmosferă. Acest cuvânt este foarte general, deoarece poate fi folosit pentru orice fenomen atmosferic, chiar și pentru un curcubeu.
Cel mai adesea, este folosit pentru a desemna în mod specific fenomenul luminos cauzat de trecerea unui meteoroid prin atmosferă.
Meteoroizii trec prin acest strat atmosferic cu o viteză cuprinsă între 11 și 72 de kilometri pe secundă. Fiind în mare parte supersonici, ei creează o undă de șoc în atmosferă. Aerul din jur este încălzit la câteva mii de grade Celsius și strălucește, de unde și denumirea de meteorit. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: