ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israelul a fost antrenat pentru a efectua un atac asupra Iranului, potrivit unor documente americane care au făcut obiectul unor scurgeri de informații

Documente ale Pentagonului scurse săptămâna trecută pe rețelele de socializare includ analize ale Israelului și Iranului și se referă la un exercițiu aerian al Forțelor Aeriene israeliene desfășurat în urmă cu aproape două luni, a relatat sâmbătă site-ul de știri Ynet.

Documentul șefului serviciilor naționale de informații, clasificat ca fiind strict secret și publicat pe 23 februarie, a fost realizat cu ajutorul Sigint, un program de interceptare a transmisiunilor de semnale electronice.
De asemenea, a fost desemnat Legea privind supravegherea serviciilor de informații externe (FISA), ceea ce înseamnă că de el s-a ocupat tribunalul special secret de informații care autorizează supravegherea sensibilă.
Potrivit documentului, „Israelul a efectuat o manevră aeriană majoră, al cărei scop a fost aparent simularea unui atac asupra programului nuclear iranian”. Memorandumul subliniază, de asemenea, că „CIA nu știe care sunt planurile Israelului în viitorul apropiat sau care sunt intențiile sale. Este posibil ca Israelul să aștepte să vadă cum reacționează Statele Unite și comunitatea internațională la concluziile Agenției Internaționale pentru Energie Atomică privind programul nuclear iranian și dacă liderul suprem al Iranului va fi de acord să îmbogățească uraniu până la nivelul necesar pentru o armă nucleară, înainte de a decide dacă va acționa sau nu.
Documentul se referă, de asemenea, la premierul Benjamin Netanyahu: „El crede că Israelul ar trebui să atace Iranul pentru a-i descuraja programul nuclear. Dar el se confruntă cu diminuarea capacităților militare ale țării sale”, referindu-se probabil la protestele și amenințările piloților forțelor aeriene cu privire la reformele judiciare.
Potrivit unui alt document dezvăluit pentru prima dată, redactat tot la 23 februarie, Forța Qods a Gardienilor Revoluției și milițiile șiite au exploatat transporturile de ajutor pentru cutremurul din Siria pentru a face contrabandă cu arme pentru iranieni. Documentul precizează că Israelul a atacat uneori transporturile de arme iraniene destinate Libanului și Siriei, în timp ce Iranul a susținut că transporturile conțin provizii umanitare.
Evaluarea, scrisă la sfârșitul documentului, afirmă că „nevoia de asistență în Siria ar fi putut oferi Iranului și milițiilor o oportunitate de a ascunde și de a crește transferurile de arme… Israelul va continua probabil să zădărnicească transferurile de arme iraniene, dar acest lucru va necesita o aprobare mai specifică a serviciilor de informații”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: