Misiune spațială către Jupiter echipată cu tehnologie israeliană

Agenția Spațială Europeană (ESA) a lansat o misiune istorică spre planeta Jupiter, echipată cu un sistem electronic israelian complet la bordul navei spațiale JUICE, după o ușoară întârziere din cauza condițiilor meteorologice.

Tehnologia și cercetările științifice care au stat la baza dezvoltării acesteia au fost finanțate de Agenția Spațială Israeliană și de Ministerul Inovării, Științei și Tehnologiei, în cooperare cu compania AccuBeat din Ierusalim.
ESA a declarat că etapele inițiale ale lansării au decurs fără probleme.
Misiunea JUICE, cea mai costisitoare lansată vreodată de ESA, are ca scop efectuarea de experimente științifice pe Jupiter și pe lunile sale.
După o călătorie de șapte ani și jumătate către planetă, nava spațială va efectua cercetări pentru a cartografia Jupiter și împrejurimile sale și pentru a detecta dacă pe lunile sale există condiții potrivite pentru viață.
Printre tehnologii se numără ceasul USO al companiei israeliene AccuBeat, care va fi o componentă centrală a experimentelor misiunii ce vor fi efectuate de Institutul de Știință Weizmann.
Având în vedere durata îndelungată a misiunii spațiale, dispozitivul israelian, numit Oscilator Ultra Stabil, care va fi folosit pentru a studia atmosfera lui Jupiter și a sateliților săi, trebuie să fie extrem de rezistent.
Sonda a pornit într-o călătorie de 900 de milioane de kilometri către planeta Jupiter, unde va orbita timp de patru ani în jurul sateliților săi Europa, Ganymede și Callisto, în ceea ce reprezintă cea mai mare și mai prestigioasă misiune de până acum a Agenției Spațiale Europene.
Profesorul Yohai Kaspi de la Institutul de Științe Weizmann, care conduce echipa israeliană JUICE, și-a exprimat mândria față de participarea Israelului la această misiune istorică.
“Aceasta este o oportunitate unică de a contribui la cercetarea științifică globală și de a demonstra capacitățile de ultimă oră ale industriei spațiale israeliene”, a declarat el.
“Sperăm că rezultatele acestei misiuni vor deschide noi perspective în ceea ce privește înțelegerea lui Jupiter și a sateliților săi, precum și evoluția planetelor gigantice gazoase din sistemul nostru solar și de dincolo de acesta”, a subliniat el. (Anima News)

Lasă un răspuns