Ierusalim – Vizită istorică: Prințul moștenitor iranian în Israel

Reînnodând relația dintre poporul iranian și poporul israelian, ministrul israelian al Serviciilor de informații, Gila Gamliel (Likud), îl va găzdui pe prințul moștenitor al Iranului, Reza Pahlavi, fiul șahului și cea mai înaltă personalitate iraniană care a efectuat vreodată o vizită publică în Israel.

Prințul moștenitor este așteptat să aterizeze în Israel astăzi (luni) după-amiază.
Ministrul Gamliel îl va găzdui pe Pahlavi în Israel în această săptămână, cu scopul de a crea o punte de legătură între Israel și poporul iranian și de a-și exprima opoziția comună față de regimul ayatolah. Moștenitorul tronului promovează discursul privind situația drepturilor omului în Iran și susține o conducere iraniană democratică.

    Gila Gamliel – ministrul israelian al Serviciilor de informații

    Prințul moștenitor va efectua o vizită în Israel cu scopul de a-și exprima solidaritatea cu cetățenii Israelului în lumina atacurilor comise de organizațiile teroriste care acționează sub auspiciile Iranului, de a reînnoi relațiile dintre națiuni și de a construi o relație economică, cu accent pe tehnologiile apei. În plus, prințul moștenitor va aduce un omagiu victimelor Holocaustului în cadrul evenimentelor dedicate Zilei comemorării martirilor și eroilor Holocaustului și pentru a denunța antisemitismul și negarea Holocaustului de către regimul ayatollahilor.
    În timpul vizitei sale, moștenitorul tronului va participa la ceremonia oficială de deschidere pentru a marca Ziua de comemorare a martirilor și eroilor Holocaustului, se va întâlni cu ministrul Gamliel și cu alte persoane, va vizita o uzină de desalinizare pentru a se informa despre tehnologiile avansate de apă din Israel ca un posibil răspuns la infrastructura de apă din Iran, care se prăbușește, va vizita Zidul Plângerii, se va întâlni cu comunitatea Baha’i și cu membri ai comunității evreiești-iraniene din Israel și multe altele.
    Ministrul Gamliel a declarat: “Sunt onorată să îl găzduiesc pe Prințul moștenitor iranian Reza Pahlavi și apreciez decizia sa curajoasă de a vizita Israelul pentru prima dată. Prințul moștenitor simbolizează o conducere diferită de cea a regimului ayatolahilor și susține valorile păcii și toleranței, în contrast cu extremiștii care conduc Iranul. Națiunile noastre se bucură de relații bune de mii de ani, de pe vremea reginei Estera, care a zădărnicit complotul maleficului Haman de a-i distruge pe evreii din Persia. Astăzi, facem primul pas în reconstruirea relațiilor dintre națiunile noastre.”
    Prințul moștenitor Pahlavi a declarat: “Poporul iranian aspiră la un guvern care să își respecte moștenirea, cu păstrarea drepturilor omului și respectarea diversității religioase și culturale, printre altele, prin restabilirea unor relații pașnice și prietenoase cu Israelul și cu ceilalți vecini ai Iranului. Milioane de compatrioți ai mei încă își amintesc că au trăit alături de prietenii și vecinii lor evrei-iranieni, înainte ca Revoluția islamică să rupă țesătura societății noastre. Ei resping politicile criminale anti-Israel și antisemite ale regimului și tânjesc după schimburi culturale, științifice și economice cu Israelul. Un Iran democratic va căuta să își reînnoiască legăturile cu Israelul și cu vecinii noștri arabi. În opinia mea, acea zi este mai aproape ca niciodată.” (Anima News)

    Lasă un răspuns