ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

„Inflamația ochilor”: O nouă variantă de Corona se răspândește din India în Israel / Specialist israelian: ”Aceasta pare a fi cea mai contagioasă tulpină observată până acum”

În ultimele zile, au apărut rapoarte din întreaga lume despre răspândirea unei noi variante de Corona în India – XBB.1.16, care, potrivit CDC, reprezintă aproximativ 7% din cazurile de morbiditate din regiune.

În ultima lună, în India s-a înregistrat o creștere bruscă a morbidității – de zece ori mai mare decât numărul de pacienți, în urma căreia continentul a intrat în stare de alertă specială.
„În unele locuri, a fost reinstaurată obligația de a purta măști, iar spitalele se pregătesc, de asemenea, să primească mai mulți pacienți decât de obicei. Deși, așa cum am menționat, nu este o tulpină mai mortală, deoarece este foarte contagioasă, teama este că vor fi infectați mai mulți pacienți cu risc, ceea ce va pune presiune pe spitale”, spune profesorul Cyril Cohen, șeful laboratorului de imunoterapie de la Universitatea israeliană Bar Ilan.
Potrivit acestuia, varianta a ajuns atât în SUA, cât și în Israel, iar mugurii săi au început să apară.
”Nu cred că este nevoie să intrăm în panică, dar cu siguranță este important să continuăm să monitorizăm evoluția, deoarece există întotdeauna o șansă să avem de-a face cu o mutație mai contagioasă și mai periculoasă”, conchide profesorul Cohen.
El mai explică faptul că aceasta pare a fi cea mai contagioasă tulpină observată până acum.
Tulpinile Corona se schimbă în mod natural. În timp ce cea mai recent raportată tulpină dominantă a fost XBB 1.5, acum se pare că o nouă tulpină numită XBB.1.16 îi ia locul. Deși nu pare a fi o variantă deosebit de periculoasă, unul dintre simptomele care o însoțesc este inflamația pielii, mai ales la copii. Este cu siguranță ceva nou.
Cu toate acestea, nu există dovezi fără echivoc că inflamația este direct legată de infecția cu această tulpină de coroană.

* Conținutul acestui articol nu constituie un sfat profesional, o recomandare, un substitut al sfatului unui expert sau un aviz medical.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: