ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israel: Prețul cărnii de pui crește înainte de Ziua Independenței

Înaintea Zilei Independenței, prețul găinilor în Israel a crescut, iar prețurile celor mai populare produse au înregistrat creșteri semnificative față de anul trecut.

Potrivit raportului, în unele cazuri, diferența de preț se datorează vânzărilor care au avut loc anul trecut și care nu au avut loc anul acesta, iar în alte cazuri diferența este mică.
Surse din industrie au declarat că majorarea prețului la carnea de pui este similară cu creșterea prețurilor altor produse alimentare.
“În industria cărnii de pui, de exemplu, există o penurie, iar piața este construită pe baza cererii și ofertei. Când costul de achiziție crește pentru retailer, acest lucru se traduce în preț”, a declarat o sursă pentru Israel Hayom.
Sursa a adăugat: “Aceasta este o perioadă problematică pentru pui, în parte pentru că Pesah-ul (Paștele evreiesc) și Ziua Independenței din acest an au căzut în paralel cu Ramadanul și, prin urmare, există o lipsă de lucrători. Există abatoare care au lucrat cu jumătate de normă, iar altele care au fost închise”.
O altă sursă a estimat că va exista o penurie până săptămâna viitoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d