ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Siria: Statul Islamic a ucis 31 de culegători de ciuperci trufe

Cel puțin 31 de persoane care au mers să culeagă trufe au fost ucise de membri ai Statului Islamic în Siria.

Un comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului a precizat că „31 de persoane, inclusiv 12 luptători din forțele loiale regimului, au fost ucise în timp ce culegeau ciuperci trufe în deșertul de la est de orașul central Hama”.
De când Statul Islamic și-a redus dimensiunile, membrii organizației se află în principal în deșertul sirian și desfășoară acolo atacuri și ambuscade.
Ciupercile trufe care cresc în deșertul sirian sunt considerate deosebit de frumoase în lume.

Deșertul sirian, „Badiya”, se întinde din centrul țării, în est, până la granița cu Irakul.
În fiecare an, în timpul sezonului de cules, care începe în februarie și se încheie în aprilie, sute de sirieni săraci vin în deșert în căutarea prestigioaselor ciuperci.
Prețul ciupercilor trufe pe piețele siriene poate ajunge la 25 de dolari pe kilogram, mai mult decât salariul mediu lunar din țară, estimat la 18 dolari.
Culegerea de trufe în deșertul sirian implică un risc uriaș: în zonele în care cresc ciupercile sunt așteptați culegători jihadiști, iar în zonă sunt împrăștiate numeroase încărcături explozibile – o amintire a celor 12 ani de război civil sirian. În ciuda acestui fapt, mulți aleg să își asume riscul.
Din februarie, peste 230 de culegători au fost uciși în deșertul sirian, majoritatea civili.
Aceștia au fost uciși în atacuri ale Statului Islamic sau de minele amplasate în zonă. Printre colectori se numără 15 persoane cărora Statul Islamic le-a tăiat gâtul luna trecută.
În februarie, cel puțin 68 de colectori au fost împușcați mortal de teroriști pe motociclete.
Organizația siriană de monitorizare a drepturilor omului a raportat că, într-un alt incident petrecut recent, jihadiștii au ucis patru ciobani și au răpit alți doi.
Jihadiștii, care se deplasau pe motociclete și erau înarmați cu arme automate, au tras asupra ciobanilor în provincia Deir ez-Zor din estul Siriei. Aceștia au furat oile ciobanilor și au fugit. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: