EVITA ȘTIRUISRAELMAGAZINSPORT

Israel: Succes istoric pentru echipa de baschet Hapoel Ierusalim (VIDEO)

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: În prezența a 11000 de fani entuziaști, într-o atmosferă greu de descris în cuvinte, în sala Arena din capitala țării noastre,  Hapoel Ierusalim a învins la scor: 91:51 pe rivala sa AEK Atena în cadrul fazei sferturilor de finală a competiției Liga Campionilor la baschet ediția 2022-2023 și  s-a calificat în faza finală, final- four, pentru prima oară în istoria clubului.

 

În afara succesului sportiv, această victorie este și o reală revanșă în fața echipei grecești. Precum am relatat într-o corespondeță anterioară, au avut loc incidente grave în timpul meciului din capitala Greciei din 12 aprilie, dintre Hapoel Ierusalim și AEK Atena. Fanii echipei gazdă au aruncat cu petarde, pietre, artificii în suporterii israelieni rănind fizic pe unii.

Circulă videoclipuri pe rețelele de socializare în care fanii greci sunt văzuți arzând steagul Israel. Un adevărat atac terorist, un adevărat atac antisemit, anti Israel. Conducerea clubului ierusalmitean a făcut o plângere la FIBA, forul suprem al baschetului mondial. În meciul din Ierusalim din 19 aprilie, gazdele au dominat pe tot parcursul partidei, publicul zgomotos și plin de elan a încurajat echipa și a „împins-o” spre victoria fără drept de apel, 91:51.  Cu scorul general 2:1 (2 victorii, 1 înfrângere), Hapoel Ierusalim a promovat printre cele mai bune 4 echipe ale competiției  Liga Campionilor la baschet, ediția 2022-2023.  Turneul a debutat cu 52 de echipe din 29 de țări.

În curând, FIBA va anunța unde va avea loc marele final-four, la finele  căruia se desemnează campioana Ligii  2022-2023. Candidatelle principale la poziția de gazdă sunt Ierusalim și Malaga. Noi sperăm că forul suprem FIBA va alege Orașul Sfânt, capitala veșnică a Statului Israel. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: